Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Pikameikistä iltameikkiin

torstai 25. helmikuuta 2010

Pikameikistä iltameikkiin

Tämä postaus käsittelee kiiremeikkausta. Minähän olen surullisenkuuluisa hitaudestani, ja tavalliseen päivämeikkiinkin (silmät + kasvot) minulla menee n. 30 minuuttia. Joskus (tai no, itse asiassa aika usein) on kuitenkin niin kiire, että joudun skippaamaan väreillä kikkailut ja tekemään mahdollisimman yksinkertaisen ehostuksen.

Neljä minuuttia aikaa. Teen pelkän yläluomen rajauksen kynällä ja harjaan ripsiin maskaraa. Rajaus on ihan must, se piirtää silmän esiin ja terävöittää katsetta.


Viisi minuuttia aikaa. Rajauksen lisäksi levitän koko luomelle vaalean luomivärin.


Kuusi minuuttia aikaa. Rajauksen ja vaalean luomivärin lisäksi teen luomivakoon banaanivarjostuksen punertavalla beigen sävyllä. Joku toinen tekee tietysti tämänkin puolet lyhyemmässä ajassa. :) (Aikaan on laskettu myös pohjustus.)



Entä jos töiden jälkeen on suoraan iltameno? Ja vieläpä jälleen kiire? Meikki täytyy nopsaan muokata iltakuntoon! Tätä varten voi kotoa ottaa mukaan kajal-kynän ja tumman luomivärin, tilaisuudesta ja fiiliksestä riippuen tummanruskean tai mustan sävyisenä.

Tässä päivämeikki banskuvarjostuksella (kuvitelkaa ripsiväri, tein jatkon eri päivänä ja unohdin maskaroida lähtötilanteeseen). Tämä meikki täytyy nyt tummentaa muutamalla vedolla.


Otan tummanruskeaa luomiväriä ja vedän sitä koko luomelle ihan sisintä nurkkaa lukuunottamatta. Pyyhin ensimmäisillä vedoilla osan pigmentistä kädenselkään niin että liikkuvalle luomelle tulee vaaleampi ruskea sävy ja kokonaisuus on liukuvampi, ulkonurkkaan ja luomivakoon laitan tummemmin.

Näin.

Rajaan luomivärillä myös alaluomen...


...ja teen kynällä sisärajauksen. Lisään kynärajausta myös yläluomelle jos ehdin! :)


Meikki on muuttunut iltakuosiin. Aikaa kului noin kolme-neljä minuuttia.


Iltameikkisilmän ja päivämeikkisilmän ero.


Normaaliin iltameikkiin mulla menee tunti.


Miten nopeasti te teette meikin?

Tunnisteet: ,

20 kommenttia:

Blogger Panda kirjoitti...

Iltameikin teen yleensä hyyyvin hitaasti kuin myös laitan hiukset ja mietin vaatteet, inhoan kiireessä lähtemistä ja laittautumista! Laitan yleensä musiikin soimaan, juonsyön samalla jne... Eli saan helposti sen yli tunnin kulumaan. Arkimeikin sutaisin nopeasti 15 minuutissa.

Hei muuten, en muista mikä lehti se oli (Trendi olisiko ollut?) mitä lueskelin kampaajalla niin siellä oli että nyt meikki-inspiraationa on my little pony! Ja kuva niistä kamalista uusista poneistä mikä on anorektinen ja jättisilmäinen. Tulit niin vaan mieleen siitä ja kävi hymyilyttämään :D (eli siis kirkkaat pastellivärit meikissä, kynsissä yms on nyt in).

25. helmikuuta 2010 klo 22.42  
Anonymous mayay kirjoitti...

Mulla menee päivämeikissä aikaa jotakin 15-20min aikaa suunnilleen. Riippuu vähän mitä rupean kikkailemaan.

Voisit muuten tehdä postauksen jossa olisi vinkkejä miten meikkaisi silmät jos omistaa raskaat luomet. Itellä on sellaiset ja ne on jotenkin hirveä riesa kun silmämeikki ei pääse kunnolla oikeuksiinsa :(

25. helmikuuta 2010 klo 22.47  
Blogger Nanile kirjoitti...

olen melkoisen epävarma meikkaaja. kiitos ohjeistuksesta !

26. helmikuuta 2010 klo 3.40  
Blogger Marianne kirjoitti...

Arkimeikissä mulla menee aamuisin 15-20 minuuttia kaikkineen. Viikonloppuisin pidempään, samoin iltameikissä, se tunti saattaa olla ihan hyvä arvio. Silmiin menee suurin osa ajasta aina.

26. helmikuuta 2010 klo 6.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hetkinen perus aamuna itseni kuosiin laittamiseen menee joku 20-30min yhteensä siinä ajassa laitan myös hiukset. Eli varmaan aamuisin se vartti ja tunti helposti iltamenoon. Hidas täti olen :D Eniten menee varmaan aikaa ripsiväriin, koska en vaan saa sit niin nopeasti laitettua kuin muita meikkejä, jos on tosi kiire niin jätän sen pois. Tärkeimmät on kuitenkin pohja ja poskipuna niin näyttää jo ihmiseltä.

26. helmikuuta 2010 klo 7.50  
Blogger Mea kirjoitti...

Mä oon aikas hidas tekemään edes mun arkimeikkiä! Tosin mulla on vaihtunut vuosien aikaan se tyyli, millä teen. Nykyään pohjan laitan siveltimellä, ennen se meni ihan vaan niillä meikkityynyillä (mikä niiden oikea nimi nyt sitten onkaan). Sit pitää peitellä noita näppyjä ja puuteroida, en yhtään tykkää jos naama kiiltää!! Sit vielä koko luomelle haalean ruskeeta luomiväriä ja ruskeella rajaukset, ripsaria, pinkki huulipuna ja menoks. Tähän menee about 15-25 minuuttia riippuen mitä teen tässä samaan aikaan :D

26. helmikuuta 2010 klo 8.57  
Blogger .Nekku. kirjoitti...

Mahdollisimman hitaasti. :) Käytän meikkaamiseen aina niin paljon aikaa kuin sitä vain on. Fiilistelen ja nautiskelen. Arkiaamuisin selviän puolessa tunnissa, mutta silloinkaan en halua kiirehtiä vaan herään aina sen verran aikaisemmin, että varmasti ehtii. Juhlailtana (tai -päivänä) meikkausaika helposti tuplaantuu, koska Pandan tavoin inhoan kiirehtimistä.

26. helmikuuta 2010 klo 9.14  
Blogger Viivi kirjoitti...

Olipa tyylikäs muutos päivämeikistä iltameikkiin. Itse en osaa muuttaa oikein meikkiä iltakäyttöön... Korkeintaan rajausta tummennan. Jotenkin hurjalta tuntuis laittaa tummempaa luomiväriä melkein koko luomelle, vaikka se noin hyvin sullekin kävi! :) Ehkä pitäis rohjeta joku kerta testaamaan! :)

26. helmikuuta 2010 klo 11.07  
Blogger MARI kirjoitti...

Normaaliin työmeikkiin mulla menee alusta loppuun noin 10-15 minuuttia jos tiedän mitä teen. Eli jos käytän tutuksi käyneitä paletteja enkä lähde leikkimään millään uudella yhdistelmällä. Yleensä mulla ei ole aamuisin aikaa leikitellä meikillä, jätän ne värileikit sitten vapaapäiville tai iltamenoihin jos on aikaa :)

Päivämeikkiin mulla kuuluu: luomenpohjustus+concealer, mineraalipohja, irtopuuteri, kulmakynä, 3-4 luomiväriä (melkein aina samalla tavalla = nopea), nestemäinen eyeliner, sisäkajal, ripsien taivutus, eyelash base, musta ripsari, poskipuna, huultenrajaukset (käytän kahta eri kynää yleensä) ja huulipuna ja/tai kiilto.

Iltameikkiin saan menemään ehkä 15-30 minuuttia jos oikein hidastelen ja mietiskelen. Iltameikkiin kuuluu yleensä sama setti kuin päivämeikkiin, mutta värit on sitten yleensä reilusti tummemmat. Tosin mun päivämeikki on monelle se iltameikki :D

26. helmikuuta 2010 klo 12.10  
Anonymous Chaos kirjoitti...

Tämä metallia kuunteleva neitonen (+ pukeudun aina mustiin) myöntää, että mun arkimeikki on melkein kuin tuo iltameikki :D Mutta mun tyyliin tosin sopiikin hyvin voimakkaampi meikki. Ihan ihan kiireisenä teen samanlaisen arkimeikin kuin tuossa sulla, mutta lisänä värikäs alarajaus, mikä tuo kivasti pirteyttä jo meikkiin :) Kipeänä tai muuten vain lähikauppareissulla en laita meikkiä lainkaan, mikä näyttää aika pahalta mustissa hiuksissa, hyvin hyvin kalpealla, jolla mustat silmänaluset ja ripset ja kulmat myös vaaleat, mutta ei sitä nyt ihan aina jaksa meikata eikä tarvitsekaan, jos kipeä on...Mutta tosiaan, mun arkimeikkiin menee minimissään 30 min ja maksimissaan lähes tunti! Tykkään laittaa itseni rauhassa kuntoon.

26. helmikuuta 2010 klo 13.30  
Blogger meow kirjoitti...

Miksi näytän aina itkuiselta, kun teen sisärajauksen? :s

26. helmikuuta 2010 klo 13.43  
Blogger Sanni kirjoitti...

Panda - vai että meikkitrendinä My Little Pony! :) Sittenhän mä oon ihan aallonharjalla..! ^_^

mayay - Charming Nailsilla on raskaat luomet joten kaikki hänen meikkikuvansa ovat hyvää vinkkiä raskasluomisille. :) CN tosin ei paljon siitä välitä peittyvätkö sävyt luomen ollessa rentona, vaan antaa palaa kaikilla väreillä! Musta se on hyvä asenne. Jos tykkää leikkiä meikeillä ja tehdä monisävyisiä häivytyksiä, niin ei pidä antaa luomen muodon estää sitä.

Nanile - ole hyvä. :)

Meguli - no ei kuulosta kyllä hitaalta jos saat meikkivoiteenkin levitettyä tuohon aikaan...! :)

Viivi - rajauksen tummennus ja/tai paksunnos on myös hyvä keino. En mäkään tykkää levittää yhdensävyistä tummaa koko luomelle, mutta tässä tapauksessa allaoleva vaalea jo hieman keventää päälle tulevaa sävyä. Se kuultaa sieltä ikäänkuin läpi.

Terhen - sähän vasta nopea oletkin..! Mä en käsitä miksi mä teen kaiken niin hitaasti.... mä elän kuin hidastetussa elokuvassa... Sama juttu muuten, mun päivämeikki on useimmiten toisten iltameikki!

Chaos - jees, tän esimerkin nopea iltameikki onkin aika arkinen.

miu - onko sulla herkät silmät? Toisten silmäthän ei juuri kestä sisärajausta, ja reagoivat heti muuttumalla punaisiksi tai alkamalla vetistää.

26. helmikuuta 2010 klo 14.29  
Blogger Serafia kirjoitti...

Mullakin tuo tämän kirjoituksen iltameikki on lähempänä normaalia päivämeikkiä. :D Kyllä 5 minuutin mineraalipuuteri + silmiin rajauskynä+ripsari+mahdollisesti joku neutraali luomiväri luonnistuu, mutta silloin on oltava todella kiire.

Aamuisin saan kulumaan semmoiset vajaat 15-30 minuuttia kun meikkipöydälläni on tietokone osaksi ja youtube on auki niin siinä tulee seurattua sitäkin. Ei tosin kovin tarkasti, kyllä se päähuomio on siinä meikkaamisessa. Kädessä oleva peili sopivasti peittää tietokoneen näytön niin korvalla vain seurailen useinmiten.

Silmien meikkaaminen vie ehdottomasti suurimman ajan. Naamaan ei mene kauaa, kun käytän vain mineraalipuuteria vai mikä se nyt onkaan, siis mineral powder foundation, varjostusväriä ja poskipunaa. Iltameikkiä varten teen naaman meikin vähän huolellisemmin samoilla tavaroilla, jotenkin päivisin tuo mineraalipuuteri on tarpeeksi peittävä, vaikka ihoni ei täydellisessä kunnossa olekaan. Peitevoidetta en ole tottunut käyttämään vaikka joku voisi sanoa mun tarvitsevan semmoista. En vain jotenkin tykkää, en halua ihoni näyttävän niin "täydelliseltä" koska se ei sitä ole. Siksi en pidä kovin peittävistä meikkivoiteistakaan, ainakaan päivisin. Harvalla on ihan täydellinen iho yleensä niin en usko niiden pikku virheiden haittaavan muitakaan. ;) Voikin olla niin, että minä huomaan ne virheet mutta muut eivät. :)

26. helmikuuta 2010 klo 18.27  
Blogger Anniina kirjoitti...

Mä olen aivan hävyttömän hidas meikkaaja, aamusinkin kestää ikuisuus saada edes meikkivoide naamalle ja sillain, että silmänaluset ei saa jokaista vastaantulijaa pyörtymään. Toinen hitauden aihe on kulmat, en vaan saa vetästyä niitä kerralla vaan jään nysvään. Kulmien värjäyskään ei auta, koska värissä ei oo mitään vikaa vaan siinä, et nää on niin harvat :S

26. helmikuuta 2010 klo 18.34  
Blogger Charming Nails kirjoitti...

Kopioin tuon sun kommentin minusta huomiseen tekstiin, et varmaan pane pahaksesi?

Mulla menee pikaiseen arkimeikkiin 15min, ei luomivärejä eikä rajoja.

Kun meikkaan juhliin tai vapaapäivänä huvikseen, se on sellainen pari tuntia ihan kepeästi :D

26. helmikuuta 2010 klo 18.35  
Blogger Sanni kirjoitti...

CN - toivottavasti kopioit tekstin johonkin positiiviseen yhteyteen? :)

26. helmikuuta 2010 klo 21.28  
Blogger meow kirjoitti...

joo, kyllä mul on vähän herkät silmät... ärsyttäväää! =(

26. helmikuuta 2010 klo 22.26  
Blogger Charming Nails kirjoitti...

Totta kai, tuo oli vain niin kivasti sanottu ja sopi hyvin juttuun :)

27. helmikuuta 2010 klo 7.54  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aamuisin meikkaamiseen menee noin 20min. Vaikka arkimeikkiin en tee ihmeellisempiä silmämeikkejä, niin jotenkin aika kuluu ihmeelliseen pohjiskeluun ja asioiden haeskeluun.. :D Iltameikkiin voi mennä helposti noin 45min, jos aloitan kaiken alusta asti. :)

27. helmikuuta 2010 klo 23.31  
Blogger Läpi lasien kirjoitti...

Arkimeikkiin kuluu aikaa 20-30min.Yleensä kun luomivärit oon saanut paikoilleen ja vilkaisen kelloa niin n.5min pitää loput saada tehtyä joten viuhdon mascaraa sit tahdilla :D Juhlameikkiin varaan 1-2h ja pikkuhiljaa sitä teen. Jos äkkilähtö tulee esim tyttöjen iltaan niin päivämeikin päälle tummaa ja rajauksia.

Värejä käytän kaikenlaista,yleensä aika näyttävää. Koen että koska mulla on silmälasit niin meikkikin saa olla arkisinkin näyttävä etten huku lasien taakse :)

4. maaliskuuta 2010 klo 22.46  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu