Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Talvinen sunnuntai Maarianhaminassa

maanantai 22. helmikuuta 2010

Talvinen sunnuntai Maarianhaminassa

Täältä tulee taas tällainen välipostaus. Olen käymässä Ahvenanmaalla ja meikkikuvat on miehen läppärillä manner-kotona. Meikkikuviakin olisi pitkästä aikaa ihan jonoksi asti, kun niitä joskus ehtisi käsittelemään.... Ikävää olla niin hidas kaikessa. :(

Mullahan on vähän niinkuin kaksi kotia. Tämä Ahvenanmaa, ja sitten Kaupunki mantereella. Olen aina tosi onnellinen täällä saaristossa käydessäni, mutta pikkuhiljaa olen alkanut viihtyä paremmin myös Kaupungissa. Etenkin nyt kun pääsemme pian asumaan uuteen kotiin. Olen käynyt melkein joka päivä katsomassa remontin edistymistä, ja puolet töistä alkaa nyt olla valmiina.

Blurrasin ikkunan, ettei nyt ihan maisemasta joku tunnistaisi...


Olin eilen pitkällä kävelyllä Maarianhaminassa, ja ajattelin lätkäistä tänne hieman kameraan tallentuneita kuvia.

Kaupunki Lilla Holmenilta kuvattuna.


Keskustan omakotitaloja.


Ålandsvägen.


Det händer i stan.


Dinosin terassi on kesäaikaan tupaten täynnä.


Tullarns äng. Lumen pehmeä muoto on jotain niin kaunista.


Övernässtugan.


Ihan kuin lumen alla olisi dinosaurus....


Yksi asia mistä pidän Maarianhaminassa ovat vanhat kyltit ja tekstaukset, joita löytyy vähän sieltä täältä. Ne luovat kaupunkiin vanhanaikaista tunnelmaa, ja on mukavaa että ne on säästetty. Tässä muutamia suosikkejani.

J.G.Erikssonin kenkäliikettä ei ole ollut enää kymmeniin vuosiin, mutta kyltti roikkuu jäljellä.


Hillingsin vaateliike löytyy Torggatanilta.


Bio Savoy on koko Ahvenanmaan ainoa elokuvateatteri.


Ålandsbanken.


Kortvaruboden eli "lyhyttavarakauppa" -kyltti taitaa olla vähintään 60-luvulta.



Ahvenanmaa-erikoisuuksia:

* Missään kaupassa ei ole hedelmä/vihannesosastolla vaakaa, vaan kaikki punnitaan ja hinnoitellaan vasta kassalla. Turistit pyörivät hedelmäosastolla aina ihan ihmeissään, kun missään ei myöskään lue että ostokset punnitaan kassalla.

* Autoilijat pysähtyvät aina suojatien kohdalla, jos jalankulkija odottaa ylitysvuoroa. Tästä voisivat manner-Suomen kuskitkin ottaa vähän mallia!

* Baariin mennään vasta yhden jälkeen, mieluiten lähempänä kahta. Sitten ravintolassa viivytään noin tunti ja lähdetään jatkoille. Etkot ja jatkot ovat Ahvenanmaan yöelämän ydin.

* Maarianhaminassa on Suomen ainoa ilmainen paikallisbussiliikenne.

* Jomalan kunnan hiihtoladulla hiihtäminen maksaa tänä vuonna. Hiihtolenkistä saa pulittaa 8€!!!! Mahtaa olla tyhjät ladut....

Tunnisteet:

16 kommenttia:

Blogger Mea kirjoitti...

Tosi upean näköistä! Ois joskus kiva käydä Maarianhaminassa, mutta kun tuo ruotsin kieli on vähän huononlaatuinen itselläni :(

22. helmikuuta 2010 klo 7.49  
Anonymous badbomben kirjoitti...

Nuo vanhanajan kyltit ovat niin kauniita! Göteborgin Haga tulee mieleen noista kuvista.

ai niin, 8 euroa hiihtoladun käytöstä, OMG!

22. helmikuuta 2010 klo 8.37  
Anonymous Sissi kirjoitti...

Aika kivaltahan siellä näyttää talvellakin! On tullut käytyä vain kesäaikaan, kuten nyt varmaan suurin osa kävijöistä tekee.

22. helmikuuta 2010 klo 9.02  
Blogger Nea kirjoitti...

Kaunista on :)

8€ ladusta, ou jees :D

22. helmikuuta 2010 klo 10.28  
Blogger Anniina kirjoitti...

Pakko sanoo, että oot valinnut kyllä upeimman tapetin ikinä! (terv joku, jonka olkkarista löytyy samanlainen, mutta mustana! :D)
Kuvan perusteella tosi mahtava kämppä, ihanan korkeen ja avaran näkönen ja toi ikkuna on kerrassaan valloittava :)

Mun mielestä on ihanaa, että noi vanhat kyltit on jätetty tuonne kaduille, ne on kauniita. Millainen hintataso Ahvenanmaalla on? Onko paljon kalliimpaa, mitä täällä mantereella ja miten siellä kannattais yöpyä, onko edullisia hotelleita tms? Tahtoisin käydä kesällä :)

22. helmikuuta 2010 klo 11.40  
Anonymous morris kirjoitti...

Ahvenanmaan hintataso on samaa kuin mantereella. Meihin paikalliset suhtautuivat usein melko negatiivisesti (jopa tuon yhden ravintolan työntekijät), kun tajusivat, että olemme mantereelta, vaikka olimme pyöräilemässä ja muutenkin käyttäydyimme ihan asiallisesti.

Tuo maksullinen hiihtolatu on kyllä jo liikaa! Onneksi pyöräily ei maksanut mitään... ;)

22. helmikuuta 2010 klo 12.13  
Blogger Virve kirjoitti...

Tykkään kovasti näistä Ahvenanmaahan liittyvistä postauksistasi. Niissä on jotenkin niin ihana tunnelma ja lukijalle välittyy selvästi, kuinka rakas paikka Ahvenanmaa sinulle on. :)

22. helmikuuta 2010 klo 14.18  
Blogger Sanni kirjoitti...

Anniina - eikä, hassua mikä sattuma! :) Meillä on kahdella seinällä tuo vaaleana, ja yhdellä seinällä tummanruskeana. Se tummanruskea etenkin on NIIN herkullinen!

Nimimerkki morris ei ollut ihan oikeassa tuon hintatasotiedon kanssa, sillä Ahvenanmaalla on paljon kalliimpaa kuin mantereella. Ruokakaupassa käydessä sen kyllä huomaa. Esimerkiksi ÅCA:n maitolitra maksaa n. 1,20€. Paikalliset käyvät usein Ruotsissa ostamassa koko auton täyteen ruokaa, tulee ehdottomasti edullisemmaksi matkoineen päivineen kuin tehdä kaikki ostokset kotona.

Anniina, minkälaisessa paikassa haluaisit yöpyä? Ainoa todella halpa majoitusmuoto on camping, muuten huonehinnat ovat sitä 70-80€ ja ylöspäin luokkaa. Gröna Uddenin leirintäalueella (ei kaukana M:haminan keskustasta) on myös pieniä mökkejä. Kahden hengen mökki maksaa kesäsesongilla 80€/vuorokausi (löytyy myös isommille porukoille).

Edullisin hotelli on Cikada. Vertailuhinnat näet tästä linkistä:
http://www.cikada.aland.fi/

Kesä- ja elokuussa 2hh maksaa 71€ ja heinäkuussa 81€.

Hotelli Esplanadissa majoittuu vieläkin halvemmalla, 2hh 65€ kesäkuu ja 73€ heinäkuu, mutta kyseinen paikka toimii talvisin oppilasasuntolana joten sen taso on vähän niin ja näin.

Gröna Uddenin omistajalla on myös keskustassa pieni Bed&Breakfast -tyyppinen huonemajoitus, mutta siitä ei ollut tällä hetkellä hintatietoja. GU:n sivujen kautta sinne voi laittaa hintatiedustelun.

22. helmikuuta 2010 klo 14.38  
Blogger ranja kirjoitti...

Aivan ihana tuo tapetti! Miellytti mun sisutavaa silmää!

22. helmikuuta 2010 klo 18.57  
Blogger Anniina kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Mietin just ihan sitä, et kannattasko lähtee camping -meiningeissä vai onko hotellit/motellit/mökkihommelit edullisia =) Täytyy kattella jahka tuo kesä tuolta lähestyy ;>

22. helmikuuta 2010 klo 19.57  
Blogger Badbomben kirjoitti...

Sulle on haaste blogissani, käypä sieltä pokkaamassa henkinen kokka ;)

22. helmikuuta 2010 klo 22.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oi näyttää söpöltä. :) Aikas hiljaiselta vaan, asuuko Ahvenanmaalla paljonkin ihmisiä? :D

22. helmikuuta 2010 klo 22.28  
Blogger Sanni kirjoitti...

Virve - ihana kommentti, kiitos! <3

Anonyymi - juu, hiljaistahan täällä on talvella. Sunnuntaikävelyillä ei välttämättä näe ristin sielua.... Ahvenanmaalla asuu 26 000 ihmistä joista 11 000 Maarianhaminassa.

22. helmikuuta 2010 klo 23.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

On se niin kaunis paikka<3 Ihmiset vaan pilaa koko paikan, missään en ole tavannut niin ahdasmielistä porukkaa. Onneksi osaan hyvin ruotsia, muuten ei olisi kyllä mitään asiaa tuonne.

22. helmikuuta 2010 klo 23.39  
Blogger Sanni kirjoitti...

Anonyymi 23.39 - olen osittain samaa mieltä.... Ahvenanmaalaiset on aika sisäänpäinkääntynyttä porukkaa, ei täällä oikeasti pääse sisään jengiin ellet ole täällä syntynyt tai vähintään muuttanut tänne alle kouluikäisenä.

22. helmikuuta 2010 klo 23.49  
Blogger Mikaela kirjoitti...

Näyttää todella hyvältä tuo teidän uusi asunto, tapetti on loistava. Nuo Maarianhaminan kuvat ovat myös ihania!

23. helmikuuta 2010 klo 10.45  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu