Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Huokoset piiloon

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Huokoset piiloon


Kosmetiikkamarkkinoilta löytyy monenmoista tuotetta ihohuokosten peittämiseen, supistamiseen ja silottamiseen. Minä päätin tutustua kolmeen niistä; Estee Lauderin Idealistiin, Biothermin Pore Reduceriin ja Cliniquen Pore Minimizeriin. Idealistin ja Pore Minimizerin teho perustuu silikoniin, Biothermin tuote taas on silikoniton.



Estee Lauderin Idealist on seerumityyppinen tuote, joka levitetään iholle kosteusvoiteen alle. Incin alussa on heti veden jälkeen cyclopentasiloxane, dimethicone ja polysilicone-11, eli voimakkaan kalvon muodostavia silikoneja. Silikonien idea tällaisessa tuotteessa on täyttää huokoset niin että ne näyttävät pienentyvän ja ikäänkuin katoavan.

Pakkausteksti lupaa muuttaa ihon välittömästi silkiksi - ja siltä iho tuntuukin. Silikonit muodostavat sileän ja tasaisen kalvon jonka päälle meikkivoide levittyy kauniisti. Idealistia käytetäänkin usein nimenomaan meikinpohjustustuotteena. Silti, se myydään seerumina, ja kuuluisi ohjeen mukaan laittaa iholle ennen kosteusvoidetta. Minusta tuntui oudolta levittää tällaisen silikoni"panssarin" päälle kosteusvoide, mutta tuntui se toimivan niinkin.

Pakkaustekstin ilmaisut ovat aina niin huvittavaa luettavaa. :) "Makes enlarged pores look virtually invisible with our revolutionary pore diminishing technology". ^_^ Ja tämä vallankumouksellinen teknologia on siis tuo silikonien yhdistelmä, jota käytetään lukuisissa muissakin samantyyppisissä tuotteissa. Kuten nyt vaikka Cliniquen Pore Minimizerissa. Tosi vallankumouksellista!

Idealist on hyvä tuote jos kaipaat silkkistä pintaa meikin alle, ja haluat häivyttää ihohuokosia kevyesti. Minun huokoseni eivät näyttäneet "virtually invisible" Idealistin jälkeen, mutta olivat kuitenkin hieman supistuneet. Idealistin inci on pitkä ja se on täynnään lukuisia kasvi- ja hedelmäuutteita, joiden virallinen funktio on ympäripyöreästi "ihoa hoitava".

Seerumin hinta ei ole sieltä halvimmasta päästä; 50ml pakkauksesta saa köhäistä 84€, 30ml maksaa 58€.


Biothermin Biopur Pore Reducer on ohut, seerumin tyylinen konsentraatti, jota levitetään kosteusvoiteen alle aamuin illoin.

Pore Reducer eroaa ainesosiltaan ja osittain tehtävältään Idealistista ja Pore Minimizerista. Pakkaustekstin mukaan "saponiini-vesi syväpuhdistaa ihoa, kupari ja sinkki supistavat ihohuokosia ja säätelevät talintuotantoa. Mikroionisoidut mineraalipuuterit pitävät ihon mattapintaisena koko päivän." Tämän aineen ei siis ole tarkoitus siloittaa ihoa, vaan pitää se mattapintaisena.

Saponiinivedestä en ole aiemmin kuullutkaan, ja pikainen googlaus kertoo että saponiinit ovat saippuamaisia, puhdistavia aineita. Apteekkishopin mukaan "saponiini tehostaa elimistön oman hyaluronihapon tuotantoa ja parantaa kollageenisynteesiä." Selvä homma. Eurlex antaa saponiineille kuitenkin vain puhdistavan funktion.

Incissä on mm. glyserolia (kosteuttaa), salisyylihappoa (kuorii kemiallisesti), piimaata (hankaava aine, absorbentti), kaoliinia (savi; absorbentti) ja tekstissä mainittuja sinkkiä ja kuparia. Incin loppupäästä löytyy myös talkki. Incin perusteella voisi siis odottaa, että voide tosiaan imee iholta öljyä ja pitää sen mattana. Mitään tällaista en kuitenkaan omassa koekäytössäni havainnut. Ohut voide tuntui iholla miellyttävältä ja imeytyi nopeasti, mutta huokosiin tai ihon kiiltoon sillä ei ollut mitään vaikutusta. Minulla ei kuitenkaan ole mainittavan laajentuneita ihohuoksia, joten en välttämättä ole paras henkilö tuotteen vaikutusten arvioimiseen. Pore Reducer -linja on tarkoitettu öljyiselle iholle, joten ehkä joku sen ihotyypin omaava saa tuotteella aivan eri tulokset.

Oli miten oli, aine tuntui kuitenkin psykologisesti miellyttävämmältä käyttää kuin Lauderin Idealist, koska se ei sisällä silikonia. Kumpaakin mainostetaan hoitotuotteena, mutta tuntuu uskottavammalta että silikoniton seerumi saa ihossa jotain aikaan ja imeytyy syvemmälle kuin kalvon muodostava silikonipommi. Pore Reduceria myydään 30ml:n pakkauskoossa, joka maksaa 33,70€.


Cliniquen Pore Minimizer Instant Perfector osoittautui kolmikon tehokkaimmaksi tuotteeksi. Pakkausteksti lupaa "refines the look of pores with a natural-looking, long-lasting matte finish." Tämä tosiaankin piti paikkansa; huokoset näyttivät katoavan kuin photoshop-efektillä, ja ihon pinnasta tuli mattapintainen lähes koko päiväksi. Ihastuin tähän tuotteeseen toden teolla, ja se meni välittömästi hankintalistalle.

Incissä on veden jälkeen tutut silikonikaverukset cyclopentasiloxane ja dimethicone, ja niiden jälkeen löytyy antistaattisia aineita, kalvonmuodostajia, viskositeetinsäätäjiä ja absorboivia aineita. Siinä missä Lauderin Idealist on täytetty silikonien jälkeen kasvikunnan uutteilla, on Cliniquen tuotteessa lähes pelkästään synteettisiä ainesosia.

Pore Minimizer Instant Perfector on koostumukseltaan erilaista kuin muut kaksi, ja se levitetään kosteusvoiteen (tai jopa meikin) päälle paikallisesti tarvittaviin kohtiin. Se on paksua ja kevyttä, melkein vaahtomaista. Aine on myös kevyesti sävytetty, ja värivaihtoehtoja on kaksi.

Tuubilla on kokoa 15ml, ja hinta on 26,30€. Tykkään Pore Minimizerin ideasta enemmän kuin Idealistin, vaikka kummatkin pohjautuvat samaan silikoneilla "meikkaamiseen". Pidän enemmän ajatuksesta, että silikonikalvoa käytetään ihon viimeistelyyn, ennemmin kuin alimmaisena seerumina.

Innostuin tuotteesta niin että otin ennen ja jälkeen -kuvat ihostani eräänä erityisen "bad pore" -aamuna. Pahoittelen kuvien hämäryyttä, mutta kyllä niistä aika hyvin näkee mitä Pore Minimizer sai aikaan.


Paljas iho. Yäk.

Iho Pore Minimizer Instant Perfectorin jälkeen. Iholla ei siis ole mitään muuta. Aika hyvä, eikö?



Satuin muuten tässä yhtenä päivänä löytämään tuotteen, jonka incissä on yhtä ainesosaa lukuunottamatta täsmälleen samat aineet kuin Cliniquen Pore Minimizerissa. Löysin tuotteen, kun testailin Estee Lauderin Face Primer Plus -tuotteita kämmenselkään. Smoothing Matte Base tuntui iholla ihan samalta kuin Pore Minimizer. Myös koostumus on samanlainen. Vertasin incejä, jotka osoittautuivat lähes identtisiksi. Ainoa poikkeava ainesosa on Smoothing Matte Basessa oleva kalvonmuodostaja adipic acid/neopentyl glycol crosspolymer. (En usko että ketään kiinnostaa ihan tällä tasolla... :p) Erona on myös sävy, sillä Matte Base on väritöntä. Aika mielenkiintoista...! Lauder ja Cliniquehan ovat samaa taloa, joten sinänsä ei mitenkään yllättävää että samalla reseptillä valmistettuja tuotteita löytyy kummankin merkin valikoimasta. Toinen myydään ihonhoitopuolella täsmätuotteena ja toinen meikkipuolella primerina. Smoothing Matte Basen litrahinta on paljon edullisempi, joten jos ihastuu Pore Minimizeriin niin voi säästää ostamalla Matte Basen! :)

Onko kellään kokemuksia huokosia häivyttävistä tuotteista?

Tunnisteet: , ,

22 kommenttia:

Blogger Heidi kirjoitti...

Toi Cliniquen Pore Minimizer on yksi HG-tuotteistani. Peittää ihanasti ja on tosi riittoisa.

Täytyykin käydä testailemassa tuota Smoothing Matte Basea!

1. maaliskuuta 2010 klo 0.52  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla ei ole kokemusta tän sorttisista tuotteista, mutta kiinnostuin tosta Smoothing Matte Basesta! :D Mihin hintaan sellainen lähtisi, satuks yhtään muistamaan? :D

1. maaliskuuta 2010 klo 1.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Saisikohan tuolla täytettyä myös pienet kuoppamaiset arvet?

1. maaliskuuta 2010 klo 3.36  
Blogger DluxEdition.com kirjoitti...

Kiitos tästä arvostelusta! Täytyykin pyytää näyte tuosta Cliniquen Pore Minimizerista!

1. maaliskuuta 2010 klo 8.37  
Blogger .Nekku. kirjoitti...

Oletko muuten kokeillut MACin Prep+Prime -pohjustajaa? Tuo Cliniquen koostumus nimittäin näyttää kuvissa ihan samanlaiselta (paitsi että P+P on väritön). Ja samaa konserniahan tuo MAC on myös, eli voisi olla edullisempi vaihtoehto esim. tuolle Lauderin versiolle. :) Itse olen tykännyt P+P:stä kovasti nimenomaan pohjustustuotteena.

1. maaliskuuta 2010 klo 9.10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oi! Juuri tätä minä tarvitsinkin! En oikein ennen ole edes tiedostanut, että tällaisia tuotteita on olemassa, ahdistunut vain kraaterimaisista huokosistani!!
Kiitoksia paljon, tämä arvio tuli todellakin tarpeeseen, enkä malta odottaa että pääsen ruokatunnilla kipaisemaan tuota Cliniqueta testiin!

Blogisi on varsin namnam-nannaa! :D

H

1. maaliskuuta 2010 klo 10.19  
Anonymous Sissi kirjoitti...

Ohops mikä vaikutus! Voisin vaikka kokeilla tuota viimeistä vaihtoehtoa. Vaikka silikonit eivät kyllä houkuttele, mutta silti... :)

1. maaliskuuta 2010 klo 10.33  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei nyt kun vaihdatutit bannerisi, miksi et muokkaisi myös ulkoasua? Lamput ja pöydät ei varmaan liity kauheasti meikkaamiseen.. :DD

Mutta kiva blogi muuten! :)

1. maaliskuuta 2010 klo 12.29  
Anonymous May kirjoitti...

Kiitos tuhannesti tästä vertailusta! Suurin ongelmani ovat juuri ihohuokoset (joita tosin olen saanut piiloon Bare Mineralsin Mineral Veil -viimeistelypuuterilla ihan kiitettävästi, mutta olen etsinyt primer-tyyppistä tuotetta tuohon kaveriksi). Täytyy kokeilla tuota Pore Minimizeria, vaikka olenkin viime aikoina yrittänyt siirtyä enemmän ja enemmän luonnollisempaan kosmetiikkaan.

Kiitos erinomaisen hyödyllisestä ja viihdyttävästä blogista muutenkin! Aurinkoa :)

1. maaliskuuta 2010 klo 13.55  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmettä, en ole uskonutkaan että pohjustajilla tms. saa noin hienoja tuloksia! Menee kyllä harkintaan.. Sopiiko nämä siis myös mineraalipohjan alle?
/Peppi

1. maaliskuuta 2010 klo 15.16  
Blogger Mea kirjoitti...

Aika hyvältä näyttää, täytyy varmaan itekkin kokeilla, kun on nuita kraatereita naama täyteen ;D Ja toi silmämeikki näyttää upealta!!

1. maaliskuuta 2010 klo 16.05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Yhdelle Anonyymille tiedoksi: ehkäpä taustan on tarkoitus esittää meikkipöytää? Itse ainakin tykkään tuosta väristä mielettömästi, just paras violetin sävy.
Mutta yhdyn toki mielipiteeseen, vaihtelun vuoksi olisi kiva katsoa jotain muutakin taustaa välillä, kunhan värimaailma pysyisi samana! :)

1. maaliskuuta 2010 klo 17.02  
Blogger Sanni kirjoitti...

Anonyymi 1 - Smoothing Matte Base maksaa n. 37€ ja pakkaus on 30ml.

Anonyymi 2 - en osaa sanoa. Pyydä joltain kivalta myyjältä näyte ja kokeile! :) Myyjät voi välillä olla tosi nihkeitä näytteiden kanssa, mutta totuus on että jos asiakas näytettä pyytää niin hänelle pitäisi sellainen pystyä antamaan.

.Nekku. - en ole kokeillut. Miltäs sen inci näyttää? Samat silarit ilmeisesti taas hoitaa homman?

H - mahtavaa jos pystyin olemaan avuksi! Käyhän ihmeessä sitten kertomassa miten Clinique toimii sulla.

Anonyymi 3 - hehhee, vai ei lamput ja pöydät liity meikkaamiseen? ^_^ Oletkos koskaan nähnyt meikkipöytää? Kyseinen tausta on nimeltään "Beauty Room" ja se on otettu Keisarin Uudet Vaatteet -sivuston muoti/kauneus-osiosta. Mutta joo, tarkoitus olisi vaihtaa tausta vaikka tästä kovasti pidänkin.

May - aurinkoa sinnekin päin! :)

Peppi - joo, mä laitoin Pore Minimizeria mineraalipohjan alle, hyvin toimii!

Tämän tyyppistä ainetta saa muuten myös Pure Luxelta! PL:hän on mineraalifirma, mutta he myyvät myös tällaista silikoni"mömmöä". PL:n ihohuokos-primer kulkee nimellä Eraser, ja mä olen kokeillut sitäkin pienen sample-purkin joskus muinoin. Tykkäsin kyllä, mutta tuntuu että Clinique saattoi olla vieläkin tehokkaampaa.

Jos kiinnostus heräsi tämäntyyppiseen tuotteeseen, muttei halua maksaa Cliniquen tai Lauderin hintoja (tai käydä kinuamassa näytteitä), voi kokeilun aloittaa halvalla tilaamalla samplen Pure Luxen Eraseria. Näyte maksaa $2,50 eikä normikokokaan ole kallis (5ml $8,00 ja 10ml $16,00).

Tsekkaa:
http://pureluxecosmetics.com/page9.html

1. maaliskuuta 2010 klo 17.52  
Blogger Anniina kirjoitti...

Aika mielenkiintoinen vertailu, en oo nimittäin ikinä tollasista tuotteista kuullukkaan (missähän pimennossa oon eläny? :D) ja toi jälki näytti erittäin hyvältä! Pitää laittaa harkintaan 8)

1. maaliskuuta 2010 klo 18.32  
Blogger Anna Gramm kirjoitti...

Huokosten tasoittajat ovat kyllä sellainen kosmetiikkatuote mistä en ole koskaan innostunut. Jotenkin ei kamalasti innosta lääppiä silikoneja naamaan päivittäin, varsinkaan kun eivät ne huokoset sitten loppupeleissä kuitenkaan mihinkään katoa (korkeintaan tukkiutuvat ;) ). Ehkä jossain erikoistilanteissa voisi huijata nassua sileämmäksi tuollaisilla mutta arkena huokoset saavat palloilla omilla paikoillaan kun eivät ne onneksi kovin kauas näy.

Itse en pitänyt Pure Luxen Eraserista, vaikutus on suurinpiiretin +-0... :/

1. maaliskuuta 2010 klo 22.34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on iho pysynyt ihan hyvänä silikoneista huolimatta, mutta en saa idealistilla tai pore miniminerillä huokosia piiloon. Varsinkin tuo cliniquen värillinen menee vain huosiin saaden ne näkymään ikään kuin pisteinä...todella rumaa. Saattaa olla, että vielä joskus saan noi toimimaan jonkin tietyn yhdistelmän kanssa. Kyse onkin ehkä ennemmin eri tuotteiden yhdistelemisestä eikä siitä, että yksi tuote voisi korjata kaiken. Meikkipohjan kanssa saa näköjään harjoitella koko ikänsä, ääh. Mutta sun kuvassa clinique näyttäisi toimivan :) -sh-

1. maaliskuuta 2010 klo 23.20  
Blogger .Nekku. kirjoitti...

Jep, samat silikonit ja samassa järjestyksessä. Täysin identtisiä eivät INCIt olleet, kun netistä tarkistin, mutta ajavat varmasti saman asian. :)

2. maaliskuuta 2010 klo 8.27  
Anonymous Sara kirjoitti...

Tämä on varmaan tyhmä kysymys, mutta tukkivatkos nuo silikonit kuinka pahasti ihoa? Omistan nimittäin Idealistin ja olen tykännyt (ja ihmetellyt, mikä siitä tekee seerumin!), mutta jatkuvassa käytössä se saa kyllä ihon ärtymään ja kukkimaan. Joten tällä hetkellä se odottaa kylppärin kaapissa "erikoistilanteita", joita ei juuri nykyisin ole.

2. maaliskuuta 2010 klo 11.09  
Blogger Tiina kirjoitti...

Kiitos testailusta taas! Oli hyödyllinen. Itse olen käyttänyt näitä vastaavanlaisia tuotteita uselta eri merkeiltä ja nyt käytössä on Clarinsin Instant Smooth Perfecting Touch, joka on purkissa olevaa väritöntä pahsuhkoa tuotetta.
Se toimii kyllä myös hyvin "piilottamaan" huokoset. Epäilin aluksi, kuinkahan käy mineraaripohjan kanssa, kun se jättää tahmean pinnan, mutta kun tupsuttelee primerpuuteria hyvin alle, niin ei ole ollut ongelmia ja pohja on tosi siisti, kun niitä huokosia ei näy.

Täytyy katsastaa myös mainitsemasi Estee Lauder ja Pore Minimizer.

Kiitos taas hyvästä ja hyödyllisestä postauksesta!

2. maaliskuuta 2010 klo 11.36  
Blogger Kirsi kirjoitti...

Äh, siis tuo Clinique :)

3. maaliskuuta 2010 klo 11.11  
Blogger Kirsi kirjoitti...

Voi ihana INCIvääri, tämä postaus oli aivan huippu, kiitos! Menee harkinta/hankita-listalle, ehdottomasti!

3. maaliskuuta 2010 klo 11.11  
Blogger Sanni kirjoitti...

Sara - silikoni voi tukkia ihoa. Itselläni huomaan sen etenkin silikonipitoisissa shampoissa jotka aikaansaavat heti hilseilyä. En tykkäisi käyttää silikonipitoista voidetta kasvoilla päivittäisessä käytössä mutta silloin tällöin se menee. En ole huomannut kasvojeni ihon reagoivan kuten päänahkani, mutta en vaan pidä silikonisesta tunteesta kosteusvoiteessa. Viimeistelevässä "huokostuotteessa" se on ok ja tarpeellinenkin.

3. maaliskuuta 2010 klo 12.44  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu