Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Opas varjostuksiin

tiistai 21. heinäkuuta 2009

Opas varjostuksiin

Kaikki gurumeikkailijat voivat sitten hypätä tämän postauksen yli! :) Opas on tehty vähemmän tottuneille meikkaajille, heille, joille perusvarjostukset eivät välttämättä ole itsestäänselviä.

1. Klassinen (avoin) banaanivarjostus

Varjostussävyä levitetään luomivakoon "banaanin" muotoon. Varjostusta voi tyylitellä tekemällä se todella kapeana ja selkeänä tai laajempana ja pehmeämmin häivytettynä, riippuen halutusta efektistä. Jos silmät ovat todella syvällä voi banaanivarjostuksen tehdä hieman luomivaon yläpuolelle, se laajentaa silmiä.


2. Luomen ulkonurkan varjostus

a) Matala

Banaanin ohella yleisin perusvarjostus. Varjostussävyä levitetään luomen uloimpaan nurkkaan, noin kolmannekselle luomesta.



b) Korkea

Varjostus nousee luomivaon yli kohti kulmaluuta ja kulmakarvan ulointa osaa.




3. "Suljettu" banaanivarjostus

Kun ulkonurkkaan yhdistää luomivaon varjostuksen, saadaan aikaan suljettu banaanivarjostus. (No, kuka näistä termeistä niin välittää... ^__^ Mutta sillä nimellä tämä variantti kulkee.)


Varjostuksen tehoa voi muokata levittämällä varjon kaarta korkeammalle ja leveämmälle ja lisäämällä samaa sävyä myös alaluomelle.


4. Siipivarjostus

Ns. "siipivarjostus" on reunoiltaan kulmikas ja muodostaa ikäänkuin luomen ulkonurkasta lähtevän kolmion. Varjostuksen voi tehdä "käsivaralla" tai graafisemmin teipin avulla. Tässä pehmeämpi käsivaralla tehty.


Siipivarjostuksen tekemisen voi aloittaa piirtämällä luomen ulkonurkasta viiston viivan. Viivan kaltevuudella määrität kuinka jyrkän varjostuksen haluat tehdä. Sitten vain yhdistät viivan toisella viivalla luomivakoon ja täytät syntyneen "kolmion" värillä, joka häivytetään luomea kohti.



Tarkkarajaisen siipivarjostuksen saat liimaamalla silmän ulkonurkkaan teipinpalan ja levittämällä varjostussävyä teipin reunaa pitkin.


5. Smoky-varjostus

Savuisessa meikissä varjostetaan koko luomi. Esimerkkikuvassa käytän vain yhtä sävyä, mutta parhaan tuloksen saamiseksi käytä smoky-meikkiin useampaa eri sävyä niin että tummin on lähimpänä ripsirajaa, keskitumma tämän yläpuolella ja vielä astetta vaaleampi sen yläpuolella.

Varjostuksen muoto voi olla suunnilleen tällainen. Varo laittamasta tummaa sävyä liian lähelle nenän vartta etenkin jos silmäsi ovat lähellä toisiaan, mullakin on tuossa kuvassa jo mennyt tummaa vähän liikaa yli sisänurkan.

Ota pehmeä häivytyssivellin ja tee sillä pyörittelevää ja edestakaista liikettä pitkin varjostuksen rajoja.


Häivytetty tulos. (Olen käyttänyt häivytyksessä myös vaaleampaa harmaata.)


Näistä edistyneempiä varjostuksia en juurikaan käyttele. Toivottavasti oppaasta oli jollekulle hyötyä! Elättelen toivoa että blogiani lukee myös sellaisia ihmisiä joille kaikki meikkiniksit eivät ole ihan tuttuja.

Tunnisteet:

13 kommenttia:

Anonymous Keltje kirjoitti...

Oli tuossa jotain uutta.

Minusta on tosin tuntunut, että näytän tavallisissa varjostuksissa omituiselta, joten laitan 20-luvun tyyliin varjostuksen korkeimman kohdan silmän sisänurkan puolelle :)

21. heinäkuuta 2009 klo 17.27  
Blogger Sonne kirjoitti...

Hyvä postaus, täytyykin mennä kokeilemaan erilaisia varjostuksia! ;D

21. heinäkuuta 2009 klo 17.32  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Tykkään meikkaamisesta, mutta luomivärejen käyttö on jäänyt vähille viime aikoina niin pitää syksyksi hommata uusia ja kokeilla näitä varjostuksia :)

21. heinäkuuta 2009 klo 17.46  
Blogger Beauty Babe kirjoitti...

Tämä oli hyvä postaus, varmasti hyödyllinen monelle lukijalle. :) Vitsi mä oon kyllä kade sun meikkaustaidoille, oot ihan mielettömän taitava!

21. heinäkuuta 2009 klo 17.57  
Anonymous Charming nails kirjoitti...

Ja vähän kokeneemmalle meikkaajalle näistä on myös hyötyä. Sitä vaan aina tekee jonkun varjostuksen ja siitä tulee millainen tulee. Niillä on siis eri nimiäkin ;D

Älyttömän hyvä postaus, todella paljon hyötyä!

21. heinäkuuta 2009 klo 18.05  
Blogger Linda kirjoitti...

Tiesin, että ihanien meikkien lisäksi kerrot kaikkea muuta äärettömän hyödyllistä : ) Taidan lähteä tästä reippain mielin varjostelemaan!

T. Blogisi äänetön lukija

21. heinäkuuta 2009 klo 19.18  
Anonymous Alveida kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi, ja ihan taatusti oli hyötyä tästä merkinnästä :) En todellakaan tiennyt noista eri tyyppisistä varjostuksista, niiden nimityksistä puhumattakaan...

21. heinäkuuta 2009 klo 20.19  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitti!! Taidan kokeilla jotain noista, ehkä sitä teippivarjostusta =)

21. heinäkuuta 2009 klo 20.57  
Blogger Hanna-Kaisa kirjoitti...

Oi! Tälläistä olen kaipaillutkin! Todella selkeät ohjeet. Kiitos paljon, tästä oli tosi paljon hyötyä! :)

22. heinäkuuta 2009 klo 21.04  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Hyödyllisiä ohjeita, onneksi sunkaltaisia ihmisiä on olemassa; jaksat ohjeistaa ja neuvoa avuttomampia :) itse oon ihan aloittelija varjostuksissa, mutta meenkin heti huomenna harjottelemaan!

23. heinäkuuta 2009 klo 2.37  
Blogger Sanni kirjoitti...

Mukava kuulla että oppaasta on jotain hyötyä! :) Ei muuta kuin rohkeasti varioimaan! Kokeilemalla löytää omalle silmänmuodolleen parhaan tavan varjostaa.

23. heinäkuuta 2009 klo 14.20  
Anonymous Charming Nails kirjoitti...

Mä haluaisin käyttää tuota avointa banaanivarjostusta usein meikeissäni mutta luulen ettei se oikein toimi minulla. Kun se ei näy koko aikaa luomien takia.
Ehkä täytyy kokeilla huomenna :)

21. elokuuta 2009 klo 18.34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Joo kyllä oli hyötyä! En koskaan juurikaan ole meikannut vaikka ikää on 20 vuotta ja nyt alan opetteleman. Kiitos tästä tutoriaalista!

21. maaliskuuta 2010 klo 10.49  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu