Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lukijakysymys: miten pohjustaa silmämeikki?

maanantai 31. elokuuta 2009

Lukijakysymys: miten pohjustaa silmämeikki?


Eräs lukija pyysi minua kertomaan tarkemmin miten pohjustan meikin, ja etenkin silmämeikin. Kasvomeikin osalta en pystyisi oikein mitään kertomaankaan, sillä levitän kasvoilleni ainoastaan mineraalimeikkipohjan, mutta silmäluomien pohjustus on mun meikissä a ja o!

Tiedän että monille blogini lukijoille silmämeikin pohjustus on jo itsestäänselvyys, joten haukotusten välttämiseksi voitte lopettaa lukemisen tähän. Mutta ainakin sille anonyymille kysyjälle tulee tässä nyt pieni tietopaketti! :)

Silmämeikin voi perinteisten ohjeiden mukaan pohjustaa meikkivoiteella, puuterilla, voidemaisella luomivärillä tai erityisesti silmämeikille tarkoitetulla pohjustustuotteella. Itse käytän vain kahta viimeksimainittua. Käytin silmäluomilla vuosikausia tavallista meikkivoidetta, mutta se oli melkeinpä yhtä tyhjän kanssa. Luomivärit olivat usein jo iltapäivällä luomivaossa. Pelkkää puuterilla pohjustusta en myöskään ole koskaan ymmärtänyt, sillä kuiva puuteri ei muodosta sopivaa tarttumapintaa luomivärille. Joidenkin ohjeiden mukaan puuteri edesauttaa luomivärin häivyttymistä, mutta sellaiset ohjeet minä nakkaan syrjään. :) Totuus on, että puuteroidulle luomelle luomiväri tarttuu paljon huonommin kuin voidemaiselle pohjustukselle.

Suosittelen siis hankkimaan hyvän voidemaisen pohjustustuotteen. Joidenkin iholla meikkivoide toimii oikein hyvin, mutta jos luomivärisi kasaantuvat tällä tekniikalla, tiedät että on aika vaihtaa parempaan. Suosittuja (ja ammattilaistenkin käyttämiä) pohjustusvoiteita ovat Urban Decayn legendaarinen Primer Potion (lyhennetään usein muotoon UDPP), Too Facedin Shadow Insurance, Guerlainin silmämeikinpohjustusvoide ja MACin Paint Potit.

Omat suosikkini ovat UDPP ja Indeliblen voidemaiset luomivärit, etenkin ihonsävyinen Bare Necessity (lähikuva tekstin alussa).


UDPP on ohutta ja kevyempää, kun taas Bare Necessity on paksua ja peittävämpää.

Silmämeikin pohjustuksella on kaksi funktiota.

1) Meikin kestävyys ja luomivärien sävyjen vahvistaminen.

2) Silmäluomien kirjavuuden peittäminen ja ihon värin tasoittaminen.

Allekirjoittaneella etenkin on niin kirjavat luomet että ilman hyvää pohjustusta verisuonet kuultavat luomivärien läpi (ja jotkut suonista kuultavat joka tapauksessa). Otin tätä postausta varten hirveitä kuvia luomistani, ihan yököttää katsoakin niitä... Mutta kuvat kertovat miten tärkeää pohjustus on siistin meikin aikaansaamiseksi.

Paljas luomi

Levitetään Bare Necessityä

Pohjustettu luomi


Levitin toiselle luomelle UDPP:tä jotta näette eron. UDPP:n jälki on kevyempää ja läpikuultavampaa kun taas Bare Necessity muistuttaa paksuhkoa meikkivoidetta. Minun Bareni alkaa sitäpaitsi jo olla hieman kuivettunutta mikä näkyy jäljessä.

Sitten vielä pari erittäin huonoa kuvaa jotka yrittävät illustroida puuterilla pohjustetun ja UDPP:lla pohjustetun meikin eroa. Kuvat on otettu hämärissä olosuhteissa mutta kirkkaalla näytöllä niistä pitäisi saada jotain selvää. Ylemmässä kuvassa puuteripohjustus ja alemmassa UDPP. Käytetyt luomivärit ovat kummassakin kuvassa samat, ja meikki oli ollut luomella yhtä kauan.



Pitkä teksti yksinkertaisesta jutusta. :) Multa jos kysyy jotain niin saa usein vastauksen pitkän kaavan mukaan! ^_^ Ja nyt nukkumaan.

Tunnisteet:

13 kommenttia:

Anonymous Emma kirjoitti...

Kiitos tästä.

Hauska sattuma, että mietin illalla sängyssä, että pitää ettiä blogistasi juttu pohjustuksesta ja tässä se nyt on, ihan ettimättä.

31. elokuuta 2009 klo 7.26  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heippa, mainitsit, että Baresi alkaa olla kuivettunutta. Saatko sen jollakin konstilla uudestaan helpommin levittyväksi, kosteaksi jne. vai heitätkö sillä vesilintua ja ostat uuden?

31. elokuuta 2009 klo 10.56  
Blogger Sanni kirjoitti...

Emma - heh, jopas oli sattuma! :)

Anonyymi - yritän kai jossain vaiheessa lämmittää purkkia mikrossa, mutta se ei toiminut kahden muun Indelibleni kohdalla (en sitten tiedä onko vika mikrossa vai missä kun muilla tämä konsti tuntuu tepsivän) joten saa nähdä elpyykö Barekaan. Kun se on tarpeeksi kuivaa niin roskiin vaan ja uutta tilaukseen!

31. elokuuta 2009 klo 11.15  
Blogger .Nekku. kirjoitti...

Totta turiset. En kyllä enää osaisi olla ilman kunnon pohjustustuotteita. Benefitillä on kuulemma UDPP:iin verrattavissa oleva pohjustusaine (joidenkin mielestä jopa parempi). F.Y.Eye tai jotain sinnepäin oli nimeltään. Ajattelin testata seuraavaksi sitä.

31. elokuuta 2009 klo 13.10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Millä siveltimellä pohjustustuote levitetään?

31. elokuuta 2009 klo 14.56  
Blogger Sanni kirjoitti...

Nekku - tuota F.Y. Eyetä pitääkin joskus testata! Samoin mua on kiinnostanut kokeilla Benefitin Lemon Aidia joka on kellertävän sävyinen luomenpohjustusvoide. MakeUpGeek-Marlena hehkutti sitä joskus suosikki-primerinaan.

Anonyymi - pohjustustuotteen voi levittää sormin tai hygienisemmin synteettisellä, jäykähköllä siveltimellä. UDPP:ssa on oma sienipäinen applikaattori, mutta sen jälki pitää tasoittaa sormilla.

31. elokuuta 2009 klo 15.05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mistä tuota UDPP:tä saa ja kuinka paljon se kustantaa? Haluan sitä heti! :)

31. elokuuta 2009 klo 16.15  
Anonymous Eiko kirjoitti...

Olen niin kyllästynyt luomivärien huonoon pysyvyyteen luomella, joten tämä oli ihan ajankohtainen postaus. Mistä oikein kannattaa ostaa UDPP ja minkälaisessa hintaluokassa se pyörii?

31. elokuuta 2009 klo 17.19  
Blogger Sanni kirjoitti...

Anonyymi ja Eiko - Urban Decayta saa mm. LookFantastic-nettiputiikista (Englanti), jossa se kustantaa £11.

Suora linkki:

http://www.lookfantastic.com/beauty/urban-decay-new/eyes/enhancers-and-removers/urban-decay-eye-primer-potion.html

En tiedä löytääkö sitä esim . eBaysta halvemmalla. Jenkeissä UDPP:n ovh-hinta on $17.

31. elokuuta 2009 klo 18.52  
Blogger milipili kirjoitti...

Benefitä voisi kyllä kokeilla. Tällä hetkellä käytössä tuo Bare ja kun se ei pelkästään riitä joko Macin paint pot tai Goshin puikot.

31. elokuuta 2009 klo 19.46  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ennen en pahemmin luomiväriä käyttänyt, koska mulla on niin hirveän rasvoittuvat luomet. Ostin vähän aikaa sitten Lumenen silmämeikinpohjustusvoiteen, mutta sama juttu, oli sitä alla tai ei, vähintään kahden tunnin päästä on luomiväri luomivaossa. Nuo sun luettelemat on aika hinnakkaita... Ja netistäkään en oikein voit tilata. Et tietäis mitään muuta vähän halvempaa pohjustusvoidetta?

31. elokuuta 2009 klo 21.51  
Blogger Sanni kirjoitti...

Anonyymi - kokeiles Goshin pohjustusta;

http://www.gosh.dk/Default.html#/Default.aspx?ID=359&ProductID=PROD33

En ole itse tuota testannut, mutta se ainakin on edullinen ja helposti saatavilla Sokoksista ja Emotion-liikkeistä. Goshin puikkoluomivärit (tuo pohjustuskin on puikkomuodossa) ovat koostumukseltaan aika rasvaisia joten olen suhtautunut tuohon pohjustustuotteeseen lievällä varauksella, mutta koska en ole sitä käytännössä kokeillut niin paha sanoa mitään.

Markettisarjoilla on noita pohjustustuotteita aika huonosti... :/

31. elokuuta 2009 klo 23.48  
Anonymous Mia kirjoitti...

Uusi silmämeikin pohjustusvoide MS CHIC by Seppälä esiteltiin syyskuun Stockmann- kanta-asiakastarjouksissa. Myynnissä oletettavasti kaikissa isommissa Seppälöissä,joissa kosmetiikka kuuluu valikoimiin. tarjoushinta on n. 8 € ja muistaakseni normaalihinta n. 11€.

1. syyskuuta 2009 klo 9.14  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu