Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Silmän rajaus, osa 3: Näyttäviä rajauksia

lauantai 12. syyskuuta 2009

Silmän rajaus, osa 3: Näyttäviä rajauksia


Rajauskatselmuksessa ollaan päästy viimeiseen osaan, jossa esittelen joitain lempitekniikoitani kun haluan rajauksesta mahdollisimman näyttävän tai silmän muotoa muokkaavan. Näitä rajauspostauksia on ollut hauska tehdä, mutta toisaalta on tuntunut hankalalta vetää rajaa (heh) siihen, mitkä ovat arkisia tai mitkä juhlavampia rajauksia, kun makuja ja tyylejä on niin monia. Lukijoiden joukossa on varmasti ihmisiä joille tämänkin osan rajaukset ovat täysin arkisia ja joku voi tuhahtaa, "Höh, missä ne oikeasti näyttävät rajaukset on??"

Nämä ovat kuitenkin minun subjektiivisia käsityksiäni rajauksista. En myöskään osaa kaikkia mahdollisia tekniikoita koska en ole saanut koulutusta, ja selitän jutut omalla harrastelijatyylilläni, mutta toivon että nämä tuovat ideoita ja herättävät oivalluksia joiden pohjalta voi itse lähteä viemään rajauksia omaan suuntaansa. :)

Meikkauksen iloa!

1. "Amy Winehouse Light"

Tee yläluomelle todella paksu rajaus jonka vedät jyrkästi ylös kohti ohimoa. Rajaus voi hyvin peittää puolet tai ylikin liikkuvasta luomesta. Rajaus kannattaa tehdä samalla idealla kuin perussiipi, eli vedät ensin viivan joka määrittelee rajauksen yläosan, ja sitten viivan luomen ukonurkasta joka on siiven alaosa. Tämän jälkeen väritä viivojen sisäpuolelle jäänyt alue. Rajaukseen voi käyttää pehmeää meikkikynää, tussia tai voidemaista luomiväriä.


Sisäkajal tuo lisää intensiteettiä.

2. Avoin ulkonurkka

Tällä tekniikalla voi optisesti suurentaa silmää, ja se on erityisen hyvä pienille silmille. Vedä alaluomelle rajaus joka ei seuraa silmän muotoa vaan jatkuu ulkonurkassa suorana nurkan ohi. Alaluomen ulkonurkkaan jää tyhjä kolmiomainen alue.


Yläluomen rajaus tulee alaviistoon kohti alaluomen viivan ulointa osaa. Tämä eroaa kalanpyrstörajauksesta sillä, että viivat tulevat toisiaan kohti eivätkä toisistaan poispäin. Älä yhdistä viivojen päitä.


Voit tuoda ulkonurkkaan valoa levittämällä rajausviivojen sisäpuolelle vaaleaa tai valkoista luomiväriä. Olet nyt optisesti huijannut silmäsi ulkonurkan kauemmas mitä se todellisuudessa on. Rajauksesta saa luonnollisestikin vahvemman ja teatraalisemman käyttämällä esimerkiksi mustaa kajalia tai nestemäistä eyelineria, mutta minun käteni ei ole siihen tarpeeksi vakaa joten teen rajauksen mustalla luomivärillä.


3. Avoin sisänurkka

Tämä on yllä esitellyn rajauksen sisar, sillä erolla että ulkonurkan sijaan avataan enemmän silmän sisänurkkaa. Jos teet rajauksen joka jättää sekä ulko- että sisänurkan avoimeksi, saat aikaiseksi teatterimaisen meikin.

Vedä alaluomelle rajaus joka ei sisänurkassa seuraa silmän muotoa vaan jatkuu eteenpäin kohti nenänvartta. Ulkonurkassa rajaus voi mieltymyksesi mukaan loppua siihen mihin nurkkakin, tai jatkua ylöspäin kohti ohimoa. Koska minulla on pienet silmät joiden muotoa mielelläni pidennän, annan rajauksen jatkua nurkan yli.


Yläluomen voi silmän mallista ja toivotusta lookista riippuen jättää kokonaan rajaamatta, tai tehdä haluamansalaisen rajauksen. Älä kuitenkaan tuo yläluomen rajausta aivan sisänurkkaan sillä haluat jättää sen mahdollisimman avoimeksi ja valoisaksi.


Itse tein sivulle suuntautuvan, pitkän version paljon käyttämästäni siipirajauksesta. Jälleen sama perustekniikka; teen viivoilla tyhjän kolmion jonka sitten täytän värillä.


Silmän sisänurkkaan voit laittaa vaaleaa tai valkoista luomiväriä. Tässä meikissä laitoin valkoista myös aavistuksen ulkonurkkaankin rajauksen sisäpuolelle. Silmän muodon muutoksen näkee parhaiten kauempaa.


4. Voimakas kajal

Ehkä vähän höpsöä yrittää enää keksiä kaikille rajaustyypeille nimeä, tämäkin kun kuuluu niihin perussiiven variaatioihin. Mutta väliotsikot tuovat postaukseen rakennetta, eikös vaan? :)

Kajalilla tehdyllä rajauksella on se etu eyelineriin tai voidemaiseen rajaukseen että sen saa seksikkäästi "smudgattua" eli sotkettua. (Inhottavaa kun suomeksi ei löydy hyvää vastinetta tuolle 'smudge'-sanalle.)

Tässä yläluomen perussiipi voimakkaasti toteutettuna kajalilla. Muoto on sama mutta tulos kuitenkin ihan erilainen kuin nestemäisellä eyelinerilla tehtynä.



Rajauksesta saa todella näyttävän kun levittää kajalia vielä alaluomellekin ja sotkee rajaa pehmeästi siveltimellä, topsipuikolla tai smudger-applikaattorilla.


Siskoparan kärsimykset.... Tässä jo vuotaa vesi kun innokas "meikkitaiteilija" on smudgannut alaluomea.


5. Silmää voimakkaasti pidentävä rajaus

Tässä rajaustyypissä ei jätetä avointa ulko- tai sisänurkkaa, mutta silmän muotoa pidennetään vetämällä rajaus ulko- ja sisänurkan yli. Tajusikohan kukaan tuota eroa? :P Rajaus on umpinainen ja kiertää koko silmän. Tämä ei ole paras mahdollinen rajaustapa silmille jotka ovat lähellä toisiaan, sillä voimistetut sisänurkat tuovat silmiä entistä lähemmäs toisiaan. Avoin sisänurkka toimii tällöin paremmin.


Ulkonurkan "kolmion" voi täyttää tai jättää tyhjäksi. Tyhjänä se pidentää silmää tehokkaammin. Esimerkkirajauksessa olen käyttänyt geelirajausta ja limakalvolla kajalia.


Rajaus vaihe vaiheelta.


Seuraa silmän omaa muotoa mutta liioittele viivan pituutta sisänurkassa. Ulkonurkassa noudata normaalia siipirajausta. Rajaa alaluomi läheltä ripsirajaa tai limakalvolta. Sisärajaus tekee silmän muodosta viirumaisemman, "kettumaisen".

Pehmeän version saat tekemällä rajauksen kynällä/kajalilla ja pehmentämällä jäljen (kynä)siveltimellä.


Rajauksen silmää pidentävä ja suurentava vaikutus näkyy parhaiten vertailukuvassa. "Savustettu" rajaus on todella yksinkertainen ja nopea niksi, mutta tulos on näyttävä.



Tässä vielä muutama inspiraatiokuva blogissa esiintyneistä erilaisista rajauksista. :)





Aiemmat rajauspostaukset:
Osa 1: Perusteet
Osa 2: Tehosteita

Tunnisteet:

9 kommenttia:

Anonymous Iris kirjoitti...

Siis ei herranen aika, mä rakastuin varsinkin noihin kahteen viimiseen rajaukseen. D: Nyt tuli hirvee hinku lähteä ostamaan erivärisiä luomivärejä... xD

12. syyskuuta 2009 klo 12.25  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miten saat tehtyä alaripsien alle rajauksen helposti? Sullakin näyttäis olevan pitkät alaripset kuten mullakin, ja musta on hankalaa tehdä rajausta =/

12. syyskuuta 2009 klo 15.45  
Blogger Sanni kirjoitti...

Anonyymi - teen lähes poikkeuksetta alaluomen rajauksen luomivärillä, ja käytän siihen hyvin ohutkärkistä sivellintä. Sillä pääsee ongelmitta ihan ripsien tyveen. En toisaalta ole kokenut kynärajaustakaan vaikeaksi, koska mulla on kuitenkin niin ohuet ja hennot ripset ettei ne paljon estä sen kynän kulkua. :)

13. syyskuuta 2009 klo 10.47  
Anonymous HeliMaaria kirjoitti...

Ihan mahtavaa, että näitä meikkiblogeja on olemassa, varsiinkin tämä rajauspostaus ilahdutti kovasti.
T. 28v ja vieläkin meikkaus hakusessa

15. syyskuuta 2009 klo 21.19  
Blogger Sanni kirjoitti...

HeliMaaria - voi kun kiva kuulla että postauksesta oli iloa! :) Koskaan ei ole liian vanha opettelemaan meikkausta! ^_^

15. syyskuuta 2009 klo 22.07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihana blogi! Toivottavasti itsekkin oppis vielä joskus käyttämään värejä noin kauniisti! Aina tulee vaan turvauduttua turvallisiin ruskeisiin.. Kiitos tästä! :)

4. helmikuuta 2010 klo 20.46  
Anonymous luc kirjoitti...

tuo viimenen <3_<3 pitää kyllä koklata

8. helmikuuta 2010 klo 20.11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuhannet kiitokset tästä blogista, nimimerkki tumpelo on saanut hyviä vinkkejä ja kädestä-pitäen ohjeita meikkaamiseen. Nyt uskaltaa jo vähän käyttää erilaisia värejäkin, kun on hyvillä ohjeilla päässyt ensin alkuun!

13. maaliskuuta 2010 klo 13.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

aivan upeita rajauksia ja värejä ! :--) mukava katsella :)

18. maaliskuuta 2010 klo 18.54  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu