Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Luonnonkosmetiikkaprojektin eteneminen

maanantai 30. marraskuuta 2009

Luonnonkosmetiikkaprojektin eteneminen

Olen kertonut blogissa aikomuksestani vaihtaa kokeeksi kaikki ihonhoidon ja hygieniatuotteet tavallisesta kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan. Siirryn luonnonkosmetiikkaan sitä mukaa kun edelliset tuotteet loppuvat.

Tähän saakka siirtyminen vanhoista tuotteista on ollut hauskaa ja "kivutonta", mutta minulla on muutamia piintyneitä suosikkituotteita tavallisen kosmetiikan puolella joista luopuminen, edes väliaikaisestikin, arveluttaa.


Nämä ikisuosikit ovat Sebamedin pesuneste, Dermosilin kasvopesu, Aqualan L -yleisvoide ja suhteellisen tuoreena tulokkaana Natural Coden silmämeikinpuhdistusgeeli. Olen käyttänyt Sebamedia kasvojen pesussa jo 10 vuotta, ja Dermosilin löysin muutama vuosi sitten. Olen todella "nirso" puhdistustuotteiden kanssa ja vain iholleni parhaan tunteen jättävät kelpaavat. En siedä minkäänlaista öljyisyyden tai kalvon tunnetta, ja haluan että iho puhdistuu lähes narskuvaksi, muttei kuitenkaan nihkeäksi. Sebamed on ykkönen ja Dermosil kipuaa aika lähelle. Dermosilin putsari loppuu varmaan vuoden vaihteessa, sitten olisi löydettävä luonnollinen korvaaja.

Silmämeikinpoistoaineprobleemastani olen jo kertonutkin aiemmin. Sen täytyy olla geelimäistä, ja ikävä kyllä juuri siinä muodossa niitä löytyy markkinoilta vähiten. Tällä hetkellä Suomen päivittäiskosmetiikkapuolelta on vain Natural Code geelimäisenä, ja selektiiviseltä puolelta Biotherm. Olin muuten riemuissani kun bongasin tuon Biothermin tuotteen työharjoittelupaikkani hyllyltä, mutta testissä aine kirveli eikä puhdistanut tehokkaasti. :( Hur som helst, epäilen ettei luonnonkosmetiikasta voi löytyä NC:lle korvaavaa tuotetta. Luulen kokeilevani jotain öljyä, esimerkiksi Weledan manteliöljyä, kun Natural Codet loppuvat.

Mitä tulee Aqualan L:ään, sille olen jo löytänyt korvaajan...! Tai ainakin voide on hyvin lähellä Aqualan L:n tuntua.


Kyseessä on Estelle & Thildin hajusteeton Face Cream. Luonnonkosmetiikan valikoimista on hurjan vaikea löytää täysin hajustamattomia tuotteita, koska tuoksu ja eteeristen öljyjen terapeuttinen vaikutus on luonnonkosmetiikassa niin tärkeää. Siksi olinkin positiivisesti yllättynyt kun bongasin tämän miellyttävän perusvoidemaisen, tuoksuttoman tuotteen Kicksissä.

Incit tietysti poikkeavat Estelle & Thildin ja Aqualan L:n välillä kuin yö ja päivä, mutta jos mietitään voiteen tuntua ja koostumusta, on E & T:n Face Cream aika hyvä match. Face Creamissa on ruusun ja ruiskukan vettä, sheavoita, manteliöljyä, auringonkukkaöljyä, seesaminsiemenöljyä, aloeuutetta ja oliiviöljyä. Aqualan L:ssä on vaikuttavina aineina triglyseridejä (pehmentäviä rasvoja) ja glyserolia (kosteuttaa) ja näiden lisäksi emulgaattoreita, liuottimia ja säilöntäaineita. Jos olet hajusteille allerginen ja kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Estelle & Thildiä! Tuoksuttomaan linjaan kuuluu kasvovoiteen lisäksi yövoide, puhdistusemulsio ja -geeli, kasvovesi ja silmänympärysvoide.


Deodorantistakin minun piti kertoa! Olen aivan koukussa tähän Logonan Mediterran-deospray'hin! Ensin tuoksu oli minusta vähän liian voimakas ja jotenkin outo, mutta sitten aloin tykätä siitä ja nyt olen aivan rakastunut. Mediterranissa tuoksuvat salvia ja punainen viininrypäle. Ilahduin kun huomasin että sarjaan kuuluu myös samantuoksuinen suihkugeeli ja vartaloemulsiokin. Ne pitää ehkä jossain vaiheessa hankkia kun tulee ajankohtaiseksi.

Oli muuten jännä siirtyä antiperspirantin vannoutuneena käyttäjänä deodoranttiin (joka siis vain poistaa hajua muttei estä hikoilua), mutta hyvinhän tämä on toiminut. En ole hikoillut yhtään sen enempää kuin muutenkaan. En ole ihan varma onko luonnonkosmetiikassa olemassakaan antiperspirantteja, koska siihen tarvitaan ymmärtääkseni alumiinia jonka käyttö on luonnonkosmetiikassa kiellettyä. Korjatkaa joku jos teillä on muuta tietoa.


Vartalon kosteutukseen käytän tällä hetkellä Laveran Vervain-Lime-vartalovoidetta. Sen koostumus on miellyttävämpi ja helpommin levittyvä kuin Urtekramin Aloe Vera -voiteen, joka oli ensimmäinen luonnonkosmetiikan vartalorasvani. Tuoksu on ihanan raikas!

Luonnonkosmetiikkaprojekti on kyllä todella innostava, ja olen löytänyt jo monia uusia suosikkituotteita. Vaikken ole koskaan saanut synteettisestä kosmetiikasta mitään ärsytysreaktioita, niin jotenkin tuntuu vaan psykologisesti miellyttävämmältä levittää iholle kemikaalivapaita tuotteita. Sekään ei tietenkään ole yhtään pahaksi että ne kuormittavat luontoa paljon vähemmän. ;)

Tunnisteet: ,

10 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Dermosilillä on myös luonnonkosmetiikkaa ja olen ollut varsin tyytyväinen tämän sarjan puhdistusvaahtoon. Kokeilepa sitä kasvopesun korvaajana.

Itsekin innostuin luonnonkosmetiikasta, mutta kun sain allergisen reaktion Santen luomiväreistä (vihreä paletti), into vähän laantui. En oikein tiedä mitä uskaltaa kokeilla, sillä koskaan aiemmin en ole mistään reaktioita saanut..

30. marraskuuta 2009 klo 10.58  
Blogger Unknown kirjoitti...

Olipas kiva uutinen, että Dermosililla on luonnonkosmetiikka. En olekaan sieltä hetkeen mitään tilannut.

Olisi muuten mielenkiintoista tietää hintatietojakin noista tuotteista mihin olet vaihtanut.

30. marraskuuta 2009 klo 11.29  
Anonymous Mia kirjoitti...

Dermosilin luonnonkosmetiikkasarjaan kuuluva kasvojen puhdistus mielestäni ok, mutta saman sarjan deodorantin pusersin WC- pönttöön, jotta sain paketin kierrätykseen- ei pidä poissa hienhajua, ei sitten yhtään. Siitäpä pitikin kysyä, että mistä saat tuota dödöä minkä äsken mainitsit?

30. marraskuuta 2009 klo 12.19  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minkä hintainen tuo Estelle & Thildin kosteusvoide on? Pystyyköhän sitä käyttämään Aqualanin tavoin meikinpoistoon? Tuntuisi itsestä tosi oudolta luopua apteekin perusvoiteista, käytän niitä melkeinpä koko kropan kosteutukseen sekä lisäksi tosiaan meikin puhdistukseen. Esimerkiksi Humektaniin kun kastaa pumpulipuikon, saa vedenkestävänkin rajauskynän pyyhittyä siististi pois. En ole aikoihin ostanut enää varsinaista silmämeikinpoistoainetta.

30. marraskuuta 2009 klo 16.18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mistäs noita Laveran tuotteita voi ostaa, löytyykö Sokoksilta? Ja minkä hintaisia tuotteet ovat?

30. marraskuuta 2009 klo 16.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Lily Alexandralta löytyy tuoksuton ja tehokas puhdistusgeeli.

30. marraskuuta 2009 klo 19.07  
Blogger Magritte kirjoitti...

Osaatko kertoa tarkemmin tuosta luonnonkosmetiikan vähäisemmästä ympäristökuormituksesta? Onko kaikki luonnonkosmetiikkasarjat vähemmän ympäristöä kuormittavia kuin ns. normaali kosmetiikka? Olisi kiinnostavaa kuulla tästä tarkemmin, mikäli sulta löytyy tietoa! :)

Mun silmä tarttui tuohon viimeiseen kappaleeseen, koska yleisestihän ajatellaan, että kaikki luonnosta tuleva olisi jotenkin puhtaampaa ja parempaa ja turvallisempaa kuin synteettiset aineet. Tämä koskee niin kosmetiikkaa kuin monia muitakin tuotteita, esim. lääkkeitä ja rohtoja. Kuitenkin unohdetaan, että suoraan luonnosta peräisin olevat aineet herkistävät usein enemmän kuin synteettiset aineet, ja myös monet maailman voimakkaimmat/vaarallisimmat lääkkeet ja myrkyt ovat alunperin luonnosta peräisin.

En halua tällä millään tavalla hyökätä luonnonkosmetiikkaa tmv. vastaan (toivottavasti kukaan ei ymmärrä tätä niin!), sillä hyviä tuotteita siltäkin saralta löytyy. Halusin vain antaa ajattelemisen aihetta ja huomauttaa, ettei kaikki ole aina niin yksiselitteistä! :)

30. marraskuuta 2009 klo 19.09  
Blogger Unknown kirjoitti...

Onneksi lueskelin näitä, meinasin nimittäin laittaa tilaukseen Dermosilin dödön. Vähän kyllä epäileväisenä...

30. marraskuuta 2009 klo 19.44  
Blogger Sanni kirjoitti...

Anonyymi 1 - hyvä kun muistutit noista Dermosilin luonnonkosmetiikkatuotteista, olin jo ihan unohtanut ne. Voisi muuten laittaa tuon puhdistusvaahdon tilaukseen joululahjatilauksen yhteydessä... Tuo putsari on saanut paljon positiivisia kommenttejakin Dermoshopin sivulla.

Maiju S - Logonan dödö maksoi jotain 12€:n kieppeillä, Estelle & Thildin kasvovoide maksaa 24,50€ ja Laveran vartaloemulsio maksaa 11,60€.

Mia - Ruohonjuuresta.

Magritte - luonnonkosmetiikka kuormittaa ympäristöä vähemmän koska se ei sisällä luontoon hajoamattomia ainesosia. Osa synteettisen kemian tuotteista, kuten EDTA, kvatit, silikonit ja akrylaatit eivät hajoa luonnossa.

Mitä tulee luonnonkosmetiikan ainesosien herkistävyyteen, siitä kirjoitin jo ihan ensimmäisessä luonnonkosmetiikka-aiheisessa postauksessani. Vertailin synteettistä ja luonnonkosmetiikkaa ja kerroin mm. että synteettisellä kosmetiikalla on pienempi allergiariski ja ainesosat ovat itse asiassa puhtaampia kuin luonnon. Postauksen löydät täältä:

http://eyelovemornings.blogspot.com/2009/09/luonnonkosmetiikka-mita-se-on.html

Anonyymi 2 - E&T-voiteen hinta on siis 24,50€, eli tyyristähän tuo on Aqualaniin verrattuna. Itse en ole tuota meikinpoistoon testannut (muuten kuin varisseiden luomivärinmurujen putsaukseen meikkauksen yhteydessä), mutta koska se sisältää paljon öljyjä, ja öljythän tunnetusti liuottavat likaa, niin uskoisin sen toimivan myös siinä hommassa. Voisin muuten ihan kokeilla joku päivä.

Anonyymi 3 - Laveraa voi ostaa mm. Ruohonjuuresta, Ekoloista, muista ekokaupoista ja kauneushoitoloista. Tarkan listan jälleenmyyjistä näet täältä:

http://www.lavera.fi/jalleenmyyjat.php

Sokoksella ei Laveraa ainakaan vielä toistaiseksi myydä. Laveran hinnat on musta aika OK, ovat halvempia kuin esim. Dr. Hauschka ja Estelle & Thild. Kasvovoiteet on 16-19€ ja vartalovoiteet 11,60€ (ovh-hinta).

30. marraskuuta 2009 klo 20.23  
Blogger Mia kirjoitti...

Tuo Lily Alexandra jonka Anonyymi mainitsi, se vaikuttenee hyvältä tuo putsari. kun sen jälkeen viimeistelee kasvovedellä, ei jää likaa ym. pumpuliin. postausta toivoisin sinulta Inkivääri, tapasin yrityksen omistajan hiljattain messuilla ja hän oli tosi mukava; itse asiassa suosittelin hänelle, että antaisi tuotteitaan teille ihanille bloggaajille, saisi uusi tuotesarja mainostakin samalla. Ainut ongelma noissa tuotteissa on, että sarjan seerumi hieman saa ihon punoittamaan, odotan että se menisi ohi, mutta toisaalta minulla on aika herkkä iho.

1. joulukuuta 2009 klo 21.42  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu