Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Auttakaa...!

torstai 21. tammikuuta 2010

Auttakaa...!

Kuva täältä. Candy Curls by Will Cotton. Vähänkö ihana.

Hei. Mun tekisi mieli muuttaa Karkkipäivän banneria välillä, mutta graafikon lahjani ovat yhtä sujuvat kuin laskettelutaitoni, joten asiaan paneutuminen tuntuu tylsältä enkä koskaan saa mitään aikaiseksi. Moumoulla oli aikoinaan kilpailu, jossa lukijat saivat suunnitella blogille uuden bannerin. Ajattelin tuolloin, "vitsi miten kätevää...! Pitäisiköhän munkin..."? No, käsitän kyllä että blogillani ei ole sitä tuhansien lukijakuntaa niinkuin kuin MouMoulla, enkä pistänyt kilpailua pystyyn. Mutta nyt, kun olen katsellut muutamien blogien kivoja uusia bannereita, heräsi ajatus uudestaan.... Voisikohan munkin lukijoista sittenkin joku jaksaa auttaa mua...?


Bannerissa tulisi mielellään näkyä karkit ja meikkaus, ja siinä pitäisi olla violettia. Leveys 660 pikseliä ja korkeus (vai mikä se on?) joku runsas 200 pikseliä. Jos joku osaa tehdä teemaan sopivat reunatkin, niin siitäkin palkitaan! Edit. korjasin vähän sanamuotoja, eli tekstin alle jäävä keskiosio saisi olla valkoinen, mutta sivun reunoissa sitten jotain kuviota. Ulkoasu ei saisi yleisilmeeltään olla kovin levoton, kun blogissa kuitenkin on paljon värikkäitä kuvia.

Kukaan ei varmaan osallistu tähän kilpailuun, mutta pitäähän siinä nyt joku palkinto olla. Voittaja saa valita minkä tahansa L'orealin uusista trio-napeista (sävyjä on Suomen markkinoilla kuusi), ja lisäksi laitan mukaan läjän jotain kivoja ihonhoitonäytteitä. Ja voisin mä laittaa jotain kynsilakkojakin mitä on tullut alesta hamstrattua. :)


Laitetaan kilpailuaikaa vaikka kolme viikkoa, 11.2. saakka. Banneriehdotelmia voi laittaa sähköpostitse osoitteeseen
karkkipaiva[ at ]hotmail.com.

Edit. Jee, olen jo saanut muutamia kilpailutöitä! Olette parhaita!

Onko teille muuten ylipäätään väliä sillä vaihtuuko lukemienne blogien ulkoasu silloin tällöin? Onko vaihtelu kivaa vai turhaa?

22 kommenttia:

Blogger Sirpa kirjoitti...

Itse luen tätä kuten muitakin blogeja Google Readerin kautta, joten yleensä en edes näe blogien ulkoasua.

21. tammikuuta 2010 klo 23.44  
Blogger Ice kirjoitti...

Kovin paljoa en ulkoasuja tai niiden vaihtoväliä seuraile, mutta mua ärsyttää jos banneri on järkyttävän suuri. Siis niin suuri, ettei uusimman tekstin otsikko edes näy vaan joutuu rullaamaan alas. Sitä, että paljonko se pikseleissä on en tiedäkään.

22. tammikuuta 2010 klo 7.23  
Blogger Sanni kirjoitti...

garnetice - muakin ärsyttää supersuuret bannerit! Siksi pidän omani pienenä. Nykyinen on kooltaan 660 x 205 pikseliä. Voisi se ehkä tuosta vähän suurempi olla, mutta ei missään nimessä sellainen jonka takia joutuu rullaamaan nähdäkseen ekan otsikon.

22. tammikuuta 2010 klo 8.26  
Blogger Anniina kirjoitti...

Mun mielestä tää on ihana kilpailuidea ja osallistun taatusti =) Huomasin tossa joku hetki sitten Sharonin blogissa samanlaisen kilpailun joka päättyi juuri sinä päivänä ja vääntelin siinä sitten oman versioni :P

Tarkoitatko taustalla tätä tekstin takana olevaa kuviota vai sitten tuota missä näkyy huonetta?

22. tammikuuta 2010 klo 11.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tykkään vaihtelusta, se piristää! :)
Osallistuisin ehdottomasti tuohon kisaan, mutta en osaa tehdä minkäänlaisia bannereita. =( (En tiedä edes, miten niitä tehdään :D)
Mutta kiva kun sitä vaihtelua esim. juuri blogien bannereissa näkyy! ;)
/Lover

22. tammikuuta 2010 klo 14.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä toi nykyinen banneri on tosi hieno, mutta taustasta en niin välitä. Ois hauska kokeilla tehdä uus tausta, mutten ymmärrä näistä asioista yhtikäs mitään... :D

-redhsift

22. tammikuuta 2010 klo 14.11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oman blogin ulkoasuun mä kyllästyn kauheen nopeesti ja sama on seuraamissani blogeissa. Muutokset virkistää ja sitä paitsi niin mä kehityn koko ajan lisää graafisesti ;)

22. tammikuuta 2010 klo 14.26  
Anonymous H kirjoitti...

Kai blogisi itse ottamiasi kuvia saa käyttää ja jos on tarve, saako niistä sähköpostilla isompia versioita? Täytyy ainakin yrittää, sait inspiksen aikaan ;)

22. tammikuuta 2010 klo 15.44  
Anonymous Sissi kirjoitti...

Joo, samaa mieltä, ei ylisuurta banneria!

Mieluusti osallistuisin, mut ymmärrän noista hommista yhtä paljon kuin sika aidanseipäästä...

Jos ulkoasu ei vaihdu joka kuukausi niin onhan se kivaa vaihtelua nähdä välillä jotain uutta.

22. tammikuuta 2010 klo 15.52  
Blogger Nea kirjoitti...

Ulkonäöllä ei ole suuremmin väliä, enemmän seuraan blogitekstien kuvien laatua. Siis laadukkaita/selviä kuvia on kiva katsella ja niitä sinulla riittää :D

Ehkä jopa tykkää hieman "kotikutoisen" näköisistä blogeista, tuntuu enemmän siltä että saa harrastajan vinkkejä eikä "sponsoroituja mainoksia" :) Mutta kiva banneri ei toki blogia maksetuksi mainokseksi tee! Tuli vain muuten asiaa pohdittua :D

22. tammikuuta 2010 klo 16.26  
Blogger Aija kirjoitti...

pistin banneriehdokkaan sähköpostiisi :)

22. tammikuuta 2010 klo 16.32  
Blogger Sanni kirjoitti...

Anniina - hei, hyvä kun kysyit taustasta, mä sanoinkin sen tosi epäselvästi tuossa tekstissä. Eli pikemminkin tarkoitan REUNOJA, eli tuota osaa missä nyt näkyy huonetta. Tekstin alle jäävä tausta, eli keskialue, saisi mieluiten olla ihan valkoinen. Mua on vähän ärsyttänyt tässä nykyisessä kun joillain näytöillä se on melkein valkoinen (=hyvä), ja joillain näkyy roosa kuviointi tosi selkeästi (=ei hyvä). Kun mulla on paljon värikkäitä kuvia, niin tausta saisi olla mahdollisimman neutraali. Valkoinen on paras.

Tykkään myös että reunat on tuolleen vähän kauempana tekstiosioista, niin sivun rakenteesta tulee ilmavampi. Tänhetkinen Keisarin Uudet Vaatteet -sivustolta otettu tausta/reunat on tarkoitettu 3-palstaiseen blogiin, ja mullahan on 2-palstainen, joten palstojen ja sivunreunojen väliin jää kivasti tilaa.

H - saa käyttää mun ottamia kuvia, mutta kaikista ei taida olla suurempaa versiota... Kysy meilillä tarkemmin!

22. tammikuuta 2010 klo 16.43  
Blogger Eve kirjoitti...

Voinhan mä kokeilla tehdä, katsotaan, että onnistuuko, mut siis mistä mä revin ne meikkien ja karkkien kuvat, tai siis käykö, jos etin netistä ja sit väsään niist jotaki :D

22. tammikuuta 2010 klo 16.46  
Anonymous allu kirjoitti...

Voisin mahdollisesti osallistua, hmm. Tuntuu vain niin hassulta jos käyttää tunteja aikaa blogipohjan / bannerin tekoon ja sitten sitä ei valitakaan :D Heh.
Et maininnut mitään bannerin tekstistä, haluatko tuon saman (karkkipäivä pienellä, piste perässä ja kyseinen 'slogan')?

22. tammikuuta 2010 klo 22.29  
Blogger Sanni kirjoitti...

evemou - karkit ja meikit voi repiä jostain netin uumenista tai taiteellisena ihmisenä vaikka piirtää itse, sekin olisi tosi makeaa!

allu - hui, en nyt odota sentään että kukaan käyttäisi monta tuntia tähän kilpailuun.... Varmasti tuntuisi keljulta jos uhraisi paljon aikaa eikä banneria valittaisi. Mutta musta tuntuu että jos tulee monia hyviä niin voisin käyttää niistä useampia (pidemmällä aikavälillä vaihdellen, siis). Näiden tekijät saisivat luonnollisesti hekin jonkin palkinnon.

22. tammikuuta 2010 klo 22.37  
Blogger Tiina kirjoitti...

Yhdyn paljon Nean ajatuksiin.
Olen varmaankin puolisokea, kun en juuri kiinnitä näihin bannereihin huomiota. Jos blogi on kiinnostava ja luen sitä säännöllisesti, niin silloin sisältö ratkaisee luenko vai enkö.

Ymmärrän sinua hyvin bloggaajana, että itselle tulee mieleen tehdä välillä muutoksia ulkoasuun.

Eilen itse asiassa mietin, että eikös OSTOLAKON Virvellä ollut jossain vaiheessa pusuhuulet ja vaaleanpunainen tausta, mutta minä onneton en edes huomannut vasta kuin eilen, että eihän hänellä enää niitä ole... (Eli tällainen lukija olen...tosin sitäkin ahkerammin tutkin postauksia).
Taustasta vielä sen verran, että musta on kyllä kamala taustaväri tekstille, siinä menee silmät ristiin jo alkumetreillä ja jos lukemista vaikeutetaan noin, niin kyllä se ainakin omalta kohdaltani loppuu siihen.

Sinun blogissasi on mahtavat kuvat ja sisältö, joten muutokset eivät vaikuta mitenkään siihen, että edelleenkin aion täällä roikkua mukana---blogittomana lukijana...

23. tammikuuta 2010 klo 7.17  
Blogger Sanni kirjoitti...

Tiina - ihan samaa mieltä mustasta taustaväristä, en yhtään tykkää lukea blogeja joissa on musta, tai joku muu voimakkaan värinen tausta. Musta teksti valkoisella taustalla on silmille ystävällisin, ja siinä haluan pitäytyä.

Virvellä oli tosiaan se v.punainen tausta vain päivän tai pari. :)

Mä kiinnitän itse paljon huomiota blogien ulkoasuun ja huokailen kateellisena graafisesti lahjakkaiden bloggaajien persoonallisille sivuille. En kylläkään pidä siitä että ulkonäkö vaihtuu ihan yhtenään, pari kertaa vuodessa riittää.

23. tammikuuta 2010 klo 10.21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

jee, mulle kilpailu :)
mihin asti on aikaa lähetellä töitä?

23. tammikuuta 2010 klo 19.23  
Blogger Sanni kirjoitti...

Anonyymi - 11.2. saakka. Eli runsaasti aikaa. :)

23. tammikuuta 2010 klo 22.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Öh, jäi vähän epäselväksi voiko tehdä vain tuon laatikon ylhäällä vai haluatko niin kuin koko taustan? Tai voiko tehdä vain kuvan ilman testiä tms.

25. tammikuuta 2010 klo 1.16  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

(olen äskeinen) : siis tekstiä ei testiä

25. tammikuuta 2010 klo 1.16  
Blogger Sanni kirjoitti...

Anonyymi - bannerilla tarkoitan tuota ylälaatikkoa, kuvineen ja teksteineen. Taustalla tarkoitan aluetta joka jää tekstien alle (pitäisi olla valkoinen) + sivunreunat (kuviota). Banneri ei ole kiinni taustassa, joten ei tarvitse tehdä kumpiakin yhdessä. Voi tehdä sekä että tai joko tai. :)

25. tammikuuta 2010 klo 1.34  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu