Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

H&M Goes Ecocert!

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

H&M Goes Ecocert!



Osa teistä on jo varmaan Nean blogista (ja kenties muualtakin) lukenut H&M:n uusista luonnonkosmetiikkatuotteista. Mutta mikäli joku ei vielä tiennyt, niin check this out: Henkkamaukalta on saanut maaliskuusta lähtien ekosertifioitua kosmetiikkaa!

Edellisessä postauksessa esiteltiin luonnonkosmetiikkaa sieltä tyyriimmästä päästä, ja tämä kirjoitus julistaa sitten halvan luonnonkosmetiikan ilosanomaa! :) Tosin, H&M:n Ecocert-valikoima on (ainakin vielä toistaiseksi) erittäin suppea. Sarjaan kuuluu suihkugeeli, vartaloemulsio, vartalonkuorinta, käsivoide ja huulirasva. Näitä saa kahdella eri tuoksulla; Vadelma-Meloni ja Laventeli-Minttu, ja huulirasvoissa on Fresh Vanilla -tuoksu.

Yritin jo viime viikolla rynnistää lähimpään Henkkamaukkaan ostamaan käsivoidetta, ja rynnistinkin, mutta kyseinen liike ei ollut vielä saanut tuotteita myymälään. Grrrr! Olin oikeasti ihan kiukkuinen, edellinen käsivoiteeni nimittäin loppui jo pari viikkoa sitten ja kärsin mielettömistä vieroitusoireista. Mutta olin päättänyt ostaa juuri tuon H&M:n käsivoiteen. Vasta tänään (lue: tiistaina) pääsin jälleen keskustaan, ja tällä kertaa suuntasin toiseen liikkeeseen. Siellä niitä oli!

Pakkaukset ovat minusta kivan yksinkertaiset ja tyylikkäät. Tuoksut, ikävä kyllä, ovat vähemmän ihanat. :/ Luulin ottavani Vadelma-Melonin, mutta sen makea, esanssinen tuoksu oli aivan hirveä. Laventeli-Minttu on hieman neutraalimpi, mutta kuka H&M:llä keksi hajustaa käsivoiteen laventelilla?! Mä ainakin yhdistän sen välittömästi jalkavoiteeseen. No, Laventeli-Minttu oli kuitenkin valittava, sillä en voi sietää yli-imeliä esanssituoksuja. Valinnassa auttoi myös se, että Laventeli-tuotteet ovat violeteissa pakkauksissa. :) Käsivoiteen hinta: 4,90€ / 100ml.

Kun olin kävelemässä kassalle silmäni osuivat huulirasvoihin. Olin aikeissa mennä seuraavaksi Sokokselle ostamaan Blistexiä, mutta H&M:n kukalliset Organic-huulirasvatuubit vetivät minua puoleensa. Ennenkuin huomasinkaan, olin napannut myös sellaisen mukaani. Hinta 3,90€. Minut tuntevat tietävät että tämä on ihan ennenkuulumatonta. Olen paatunut Blistex-addikti, enkä ihan oikeasti ole käyttänyt mitään muuta huulirasvaa sen jälkeen kun menin yläasteelle. (Paitsi pari tuubia Clarinsin ihanaa, blistexmäistä huulirasvaa joka sitten mentiin uudistamaan.) Huuleni ovat tosi nirsot eivätkä meinaa hyväksyä mitään muita rasvoja.

Fresh Vanilla -huulirasva on yhden päivän käytön jälkeen osoittautunut ------ erittäin hyväksi!! (Eikä tuoksu voimakkaasti vaniljalle, ei oikein millekään.) Se on todella paksua ja tahmeaa, ja tuubia saa puristaa koko nyrkin voimalla saadakseen jotain ulos, mutta koostumus on loppujen lopuksi hyvin.....blistexmäistä! Me likes! Olen ollut koko päivän jotenkin lapsekkaan iloinen tästä pienestä hankinnastani. Ikuinen, valkoinen Blistex-purkki on korvautunut kukallisella tuubilla. :)

Käsivoide puolestaan saisi makuuni olla vähän täyteläisempää, mutta erinomaisen hyvin tämä ohuempikin koostumus tuntuu kosteuttavan. Voide tekee ensin "urtekramit", eli pyörii iholla hetken valkoisena ennenkuin lähtee imeytymään, mutta hetken hierottua voide imeytyy nopeasti, ei tahmaa ja kädet jäävät todella pehmeiksi. Tuoksukaan ei jää iholle pitkäksi aikaa.

Aika hyvä juttu, H&M!


Tässä vielä päivän meikki. Cliniquen Eyes To Go -paletista vaaleaa hopeansinistä ja tummaa mattasinistä, ja luomivaossa Urban Decayn Ransom.



Tunnisteet: , ,

13 kommenttia:

Blogger HeidiB kirjoitti...

Oon nyt kaksi kertaa käynyt hypistelemässä ja nuuhkimassa noita HenkkaMaukan ekorasvoja ja, joka kerta olen tullut siihen tulokseen, että tuoksut on vaan jotain niin hirvittävää, että käyttämättähän se käsirasva kuitenkin jäisi :( Laventelia ei voi sietää ja se toinen oli niin äklö ensanssinen, että ei mitään rajaa. Sorrun kyllä varmaan tuohon kroppakuorintaan jossain vaiheessa, sillä taas yksi hutiostos kroppakuorinnassa harmittaa..

24. maaliskuuta 2010 klo 1.23  
Blogger Nonnulan Jonna kirjoitti...

Pitääkin mennä henkkamaukkaan hetimiten ostoksille! :) Laventeli on nimittäin yksi lempituoksuistani, joten tuo laventeli-minttu-sarja varmasti mieleeni :)

Ihana silmämeikki jälleen kerran! Kunpa osais itsekin tehdä yhtä nättejä :)

24. maaliskuuta 2010 klo 7.55  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tiedätkö yhtään onko noita testattu eläimillä?

24. maaliskuuta 2010 klo 8.28  
Blogger Sanni kirjoitti...

Anonyymi - herranjumala, ei tietenkään! Eihän noilla tuotteilla muuten olisi sertifiointia!

24. maaliskuuta 2010 klo 8.41  
Blogger (todellaupea)Layrä kirjoitti...

Oujes! Täälä toinen huulet-hyväksyy-vain-blistexin-tyyppi! Uskaltaisinkohan ottaa ihan vaikka laukkuhuulirasvaksi H&M;n tuotteen? Vähän hassun kuuloista kun en uskonut niiden nyt varsinkaan tehoavan!

24. maaliskuuta 2010 klo 10.25  
Anonymous Huulirasvakoukussa :) kirjoitti...

Heippa!

Eräs kosmetologi kertoi minulle jokin aika sitten, mitä ainetta huulirasvassa EI pitäisi olla, jotta se todella auttaa. Olen kuitenkin unohtanut tämän ainesosan nimen. Osaisitko auttaa? Kuulemma se vain imee huulten kosteutta vaseliinin tapaan, ja jos haluaa huulirasvan kosteuttavan kunnolla, pitäisi ostaa sellainen tuote jossa ei tätä ainetta ole...

24. maaliskuuta 2010 klo 11.15  
Blogger Sanni kirjoitti...

Huulirasvakoukussa - ihan kuin mäkin olisin kuullut jostain "huonosta" aineesta huulirasvassa, mutta nyt en saa sitä päähäni... Voisin kyllä veikata että kyseessä oli joku mineraaliöljy, joihin vaseliinikin kuuluu. Mineraaliöljythän eivät imeydy syvälle ihoon vaan jäävät pinnalle. Blistexissäkin kyllä on incissä ihan ensimmäisenä vaseliini, joten sen kosteutustehoa se ei ainakaan haittaa.

H&M:n huulirasvassa ei ole mineraaliöljyjä, sillä niitähän ei luonnonkosmetiikassa sallita. Huulirasvan inci on lyhyt ja simppeli:
LANOLIN (villarasva)
JOJOBA SEED OIL
BEESWAX
TOCOPHEROL (e-vitamiini, toimii säilöntäaineena)
VANILLA PLANIFOLIA FRUIT EXTRACT
SUNFLOWER SEED OIL

Luomutuotettuja näistä ainesosista on vain 14,1% (käsivoiteessa 10%), joten mitään LUOMUkosmetiikkaa Henkkamaukan bodytuotteet ei ole. Kaikki luonnonkosmetiikka ei ole luomua (joten välillä vähän ärsyynnyn yleistävästä nimityksestä luomukosmetiikka LUONNONkosmetiikasta puhuttaessa).

24. maaliskuuta 2010 klo 11.46  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Telepatiaa !!

Mä ostin pari viikkoa sitten h&m:ltä juuri tuota huulirasvaa ja katselin inci-listaa,mikä vaikutti tosi hyvältä ! Ei todellakaan mitään "ylimääräistä" ja ajattelin vielä että tästäpä pitääkin mainita sulle !

Niin vilkutukset vaan,täällä yksi kosmetologi ja blogin seuraaja :)

24. maaliskuuta 2010 klo 12.14  
Blogger milipili kirjoitti...

Huulirasvan voisi ostaa, mutta meille ei varmaankaan tule noita.
Voih, Blistex-parkaa ;-)

24. maaliskuuta 2010 klo 14.30  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi ei, huulirasvassa on lanoliinia :( muuten kuulosti aika hyvältä. Tai ei se mitään, mutta on vain yksi niistä eläinperäisistä aineista joita itse välttelen.

24. maaliskuuta 2010 klo 14.51  
Blogger Charming Nails kirjoitti...

Ihana meikki, onkos tuollaista ennen tällä nähtykään? Kivasti valitut ja hyvin yhteensointuvat värit :)

24. maaliskuuta 2010 klo 17.05  
Anonymous Sissi kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä. Seuraavalla reissulla vois vaikka harkita. Ihana tuo kukallinen kuosi :)

24. maaliskuuta 2010 klo 20.56  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Huuu, kiitos tästä postauksesta!
Edistyksellistä ajattelua H&M:ltä; ihan mielenkiintoista että siellä ollaan jo tajuttu ja uskallettu hypätä kelkkaan. Ja hienoa että tuotteiden hinnat on pidetty kohtuullisina.

Mietin jo että H&M ja luonnonkosmetiikka ovat aika erikoinen pari, mutta onhan niihin tuotteisiin näköjään saatu sitä tuttua esanssista henkkamaukkahenkeä ;)

Ja kiitos muuten vastauksesta valokysymykseeni!

-mirri-

25. maaliskuuta 2010 klo 14.48  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu