Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kibio

tiistai 23. maaliskuuta 2010

Kibio




Kibio on ranskalainen Ecocert-sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja, joka rantautui Suomeen yhdessä Estelle & Thildin kanssa viime syksynä kun Kicks-liikkeet ottivat merkit valikoimaansa.


Kibio on brändinä hieman erilainen kuin tutut Weledat, Hauschkat ja Laverat. Se on tyylillisesti vähän niinkuin selektiivistä luonnonkosmetiikkaa. Purkit ovat hienostuneita ja hinnat muuta luonnonkosmetiikkaa tyyriimpiä (esim. päivävoiteet 28,50€-57€, suihkugeeli 18,50€). Selektiiviseen imagoon vaikuttanee myös se, että Clarins omistaa 60% Kibiosta.


Kibio on suhteellisen uusi tulokas luonnonkosmetiikkamarkkinoilla, ja sen perustivat vuonna 2005 ranskalaiset Laurent Potier ja Pierre Cabane. Kumpikin oli aiemmin työskennellyt ns. normikosmetiikan puolella. Miehet kiinnostuivat kasvien vaikutuksista ihoon kun Cabanen poika satutti itsensä vaellusretkellä, ja mukana ollut naislääkäri paransi haavan omatekoisella kasviuutecocktaililla.


'Ki' tarkoittaa energiaa, 'bio' elämää. Kibion filosofia perustuukin energiaan, ja sen harmoniseen kiertoon kehossa. Kibio suosittaa asiakkailleen ei pelkästään tuotteidensa käyttöä, vaan myös energiaharjoituksia ja kasvojumppaa. :) Lisätietoa Kibion sivuilta. Mun mieleen jäi positiivisesti yksi Kibion sivujen kauneusneuvoista; Advice No.10: Don't expect too much of a cosmetic product. :) Juuri näin! Kosmetiikan tuoma "kauneus" on vain täydennystä omilla elintavoillamme luomaan olemukseemme.



Kibion tuoteresepteissä on ns. tavallisen veden sijaan käytetty kukkaisvesiä. Tämä on kosmetiikalle aika epätyypillistä, ja Kibion lisäksi tiedän vain RENin tekevän samoin. Siinä missä kosmetiikan incit alkavat yleensä sanalla 'aqua', alkavat Kibion incit sanoilla lippia citriodora flower water, mentha piperita leaf water, centaurea cyanus flower water, lavandula angustifolia flower water jne. Yhteensä Kibio käyttää yhdeksää eri kukkaisvettä. Näille löytyy Eurlexistä ihan "kunnon" funktiotkin (ei siis pelkästään se ympäripyöreä 'hoitava' joka ei käytännössä tarkoita mitään), vaan yksi toimii rauhoittavasti, toinen piristää ja puhdistaa, kolmas kosteuttaa jne. Niillä siis on lisävaikutuksia pelkkään puhdistettuun veteen nähden. Muutkin kosmetiikkamerkit toki käyttävät kukkaisvesiä, mutta Kibion tuotteissa niiden osuus on suurin, koska ne korvaavat tavallisen veden.

Tuotteita testatessani huomasin Kibiossa yhden omaan nenääni ikävän puolen. Moni tuotteista tuoksuu suhteellisen epämiellyttävälle ja tunkkaiselle. Etenkin Intemporelle-linjan (ikääntyneelle iholle) voiteet olivat minusta suoraan sanottuna pahantuoksuisia.

Voisin seuraavaksi listata kokemukseni tuotteittain.



Radiance Moisturising Cream - peruskosteuttava voide kaikille ihotyypeille. Todella ohutta, lähes nestemäistä. Tuoksu mantelinen ja vähän tunkkainen. Nimeksi sopisi paremminkin fluid. Hyvin kevyesti kosteuttava, imeytyy nopeasti. Nokkapullossa.

Intense Moisturising Cream - täyteläisempi voide kuivalle iholle. Paksua ja suhteellisen rasvaista, "weledamaista". Omituinen haju jossa päällimmäisenä karvasmanteli. Jää tahmeaksi, ei sovi meikin alle. Lasipurkissa.

Eye Contour Cream - kevyt, kaurapuurolta tuoksuva voide. Imeytyy välittömästi. Miellyttävä.

Intemporelle Day Cream - ohutta ja maitomaista, pahantuoksuista. Hasssua että pakkaustavaksi on valittu lasipurkki, kun voide on niin ohutta. Nokkapullo tai tuubi olisi käytännöllisempi. (Mutta purkin on kai tarkoitus näyttää vähän "hienommalta".) Kosteuttaa hyvin ja imeytyy välittömästi. Sopii meikin alle, ei jätä ihon pintaan mitään tuntua.

Intemporelle Intense Cream - en tiedä millä lailla intensiivisempää tämän pitäisi olla kuin tavallinen Intemporelle-päivävoide, mutta koostumukseltaan se on yhtä litkua. Tuoksu on myös yhtä paha. Tuntui kuitenkin kosteuttavan hyvin ja imeytyi kohtalaisesti. Kibion sivuilla lukee että tämä on ultimate anti-ageing care, ja myöskin että this sensual cream has a very feminine and subtle fragrance. Hmmm... kai mun nenällä on eri käsitys naisellisesta, kevyestä tuoksusta. :)



Eye Lotion Make-up Remover - hassun niminen tuote (olisiko sujuvampi enkunkielinen käännös ollut vaikka eye make-up remover lotion?), mutta jipiiiiii!!!! Siis tässä tämä on, luonnonkosmetiikan silmämeikinpoistoaine geelikoostumuksella!!! Aiemmin harmittelin kun luonnonkosmetiikan puolelta löytyy ylipäänsä harvoja, jos mitään tuotteita juuri silmämeikin poistoon, puhumattakaan siitä että ne olisivat geelikoostumuksella, ja tässäpä sellainen sitten on! :) Ja ei kirvele silmissä! Jos jotain huomautettavaa löytyy, niin aineen koostumus saisi olla vähän viskoosimpaa ja liukkaampaa. Aine ei nimittäin juurikaan liu'u iholla, vaikka kevyen geelimäistä onkin, enkä pidä siitä että silmänympärysaluetta joutuu hankaamaan. Mutta pääasia on että tämä litku ei kirvele silmissä ja poistaa meikin! Mahtavaa! Hyvä Kibio!



Pureness Radiance Mask - syväpuhdistava savinaamio, joka ei kuitenkaan jähmety iholla. Koostumus on paksun kermamaista. En muuten tajua miten pääraaka-aineenaan savea sisältävä naamio voi olla jähmettymättä... ^_^ Jos lukijoiden joukossa on joku kemian taituri niin kerro toki mistä tämä johtuu. Voiteessa on ihanan raikas laventelituoksu ja se tuntui vähän kihelmöivän iholla. Vaikutuksista en kuitenkaan osaa sanoa mitään, niinkuin en yleensäkään naamioiden kohdalla. Iho tuntui puhtaalta, raikkaalta ja pehmeältä.




Soft Scrubbing Foam - voidemainen kasvojenkuorinta-aine. Nimi johtaa harhaan, sillä tuote ei vaahtoa. Aprikoosinsiemenjauheen palaset ovat voiteessa aika suuressa koossa, joten kovin herkälle iholle en tätä suosittelisi. Voiteessa on kuitenkin ihanan ylellinen koostumus sheavoilla ja aprikoosinkiviöljyllä ryyditettynä joten se jättää ihon todella pehmeäksi ja joustavaksi, ei narskuvaksi. Tämä voide tuoksuu muuten hyvälle!

Gentle Shower Gel - raikas kanelin ja sitruunan tuoksuinen suihkugeeli. Vaahtosi mukavasti.



Silk Body Milk - tässä voiteessa oli ikävä kyllä taas se kasvovoiteista tuttu tunkkainen tuoksu. Koostumus oli kuitenkin erittäin miellyttävä, notkea ja suhteellisen ohut mutta tehokkaasti kosteuttava. Runsas öljyjen määrä pitää huolen siitä että iho säilyy ravittuna pitkään. Voiteen öljycocktailista löytyy kookos-, karvasmanteli-, jojoba,- appelsiinikuori-, mandariininkuori- ja avokadoöljyjä.

Voisikohan se epämiellyttävä tuoksu tulla yksinkertaisesti karvasmantelista....?

Pureness Matifying Fluid - ohut, raikkaan piparmintun tuoksuinen voide jonka voi laittaa normaalin päivävoiteen päälle tai käyttää yksinään. Voide sisältää riisipuuteria joka imee iholta talia. Tämä tuote tuntui todella miellyttävältä iholla, mutta en osaa sanoa pitikö se ihoani sen mattaisempana kuin yleensä. Ihoni pysyy suhteellisen mattana jo mineraalimeikkipohjan ansiosta. Yritin testauttaa voidetta myös miehekkeellä, jolla on öljyisempi iho, mutta eihän se mitään osannut arvioida tuotteen vaikutuksista. "Tuntuu kivalta", oli ainoa kommentti.


Mutta siinäpä sitten Kibiota kerrakseen. Oliko kukaan lukijoista koskaan kuullutkaan Kibiosta? Arvelen, että merkki on ehkä niitä kaikkein vähiten tunnettuja Suomen markkinoilla. Tällaisen brändin on varmaan vaikea löytää kohderyhmää Suomesta, jossa luonnonkosmetiikan käyttäjät koostuvat vielä pääsääntöisesti nuorista ja opiskelijoista, jotka eivät halua maksaa suihkugeelistä kahta kymppiä. Ja kun merkki on uusi ja tuntematon, ja myyntikanavana pelkät Kicksit, niin voi olla vaikea löytää jalansijaa.

Katsotaan kuinka Kibion käy. Voisiko kukaan teistä kuvitella kokeilevansa joitain Kibion tuotteita?

Tunnisteet: ,

20 kommenttia:

Blogger Unknown kirjoitti...

voisin kuvitella käyttäväni, mutta en usko että makksaisin "kovaa" hintaa tuotteesja joka jo testerissä haisisi epämiellyttävälle, yleensä tuotteissa pitää olla miellyttävä tuoksukin että tulisimaksettua suurempaa hintaakaan. Tai näin ainakin omalla kohdallani on :D

23. maaliskuuta 2010 klo 10.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

En ole Kibiosta kuullut mutta voisin kyllä mielelläni kokeilla. Käytän tällä hetkellä kosmetologilta ostettavaa Organic Spa -merkkistä tuotesarjaa, jonka pitäisi myös olla jonkin sortin luonnonkosmetiikkaa. Hintaluokka 100ml kasvovoide 75e. Hajultaan ei niitä maailman ihanimpia mutta teholtaan kyllä pesee ihan kaikki kempparituotteet mennen tullen.
Jopa skeptinen mieheni pitää tuotteiden tuloksesta, vaikka inhoaakin tuoksua.
Itseäni tuo haju ei haittaa, koska se ei jää iholle ja lisättyjä/poistettuja hajusteita ei ole, mikä vähentää allergisia reaktioita mulla.

23. maaliskuuta 2010 klo 10.54  
Anonymous skroll kirjoitti...

Ootko huomannut, että blogisi skrollaaminen tökkii ihan jumalattomasti? :D Skrollaa sitten tuolta oikealta taikka hiiren skrollilla, niin menee niin töksähtelevästi että vaikuttaa ainakin mulla oikeasti häiritsevästi lukukokemukseen :D Johtuukohan sitten taustastasi vai mistä..

23. maaliskuuta 2010 klo 12.50  
Blogger Sanni kirjoitti...

skroll - en ole huomannut. Ei ole ollut mitään vaikeuksia koneesta tai selaimesta riippumatta.

23. maaliskuuta 2010 klo 13.44  
Blogger Unknown kirjoitti...

Mä oon Kibiota vilkaissut Kicksissä käydessä, mutta sen paremmin en ole tutustunut - eikä vissiin tarvitsekaan. ;)

Mulla ainakin pelittää sivun skrollaaminen ihan normaalisti.

23. maaliskuuta 2010 klo 14.09  
Blogger milipili kirjoitti...

Silmänympärysvoide kiinnostaa, sekin on varmaan parinkympin luokkaa?
Harmi kun haisevat =)

23. maaliskuuta 2010 klo 14.30  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos esittelystä, ihan uusi tuttavuus. En kylläkään voisi itse kuvitella käyttäväni tuoksujen enkä hinnan puolesta, suhtaudun muutenkin vähän epäillen kukkaisvesiin ja erityisesti eteerisiin öljyihin (fototoksisuus mietityttää).

23. maaliskuuta 2010 klo 15.19  
Blogger Sanni kirjoitti...

milipili - sy-voide (20ml) maksaa peräti 50€. Kibiolta löytyy myös ohuempi ja raikkaampi silmänympärysseerumi, saman kokoinen & hintainen.

Anonyymi - hmm, fototoksisuus! Ihan uusi juttu mulle. Piti ihan googlettaa. Kun eteeriset öljyt kerran haihtuu iholta, niin miten ne voisi aiheuttaa fotoksisen reaktion...?

23. maaliskuuta 2010 klo 16.36  
Blogger Elina kirjoitti...

Minulla on kolmisen kuukautta ollut käytössä Kibion kasvovesi (jossa muuten halvempi litrahinta kuin Weledassa). Se on pelittänyt ihan hyvin, ei kummempia moitteita. Hassusti "vaahtoaa" kasvoilla, ei kuivata/kiristä. Tuoksu on kuitenkin sen verran epämiellyttävä, että tuskin ostan uutta samanlaista, vaikkei se muuten huono tuttavuus olekaan.

23. maaliskuuta 2010 klo 17.32  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Äh kiva idea, mutta kamala haju ei houkuta. En usko että poikaystävä haluaa minua viereensä kasvot kamalilta haisevina.

23. maaliskuuta 2010 klo 18.13  
Blogger Sanni kirjoitti...

Beauty Smartie - niin, on tosiaan harmi että nuo tuoksahtavat niin oudolle. Mutta käykää ihmeessä itse haistamassa, voihan olla että jonkun nenä on eri mieltä. :) Nämä on niin makuasioita. Hajuasiatkin. ^_^

23. maaliskuuta 2010 klo 18.44  
Blogger Badbomben kirjoitti...

Tuo matifying fluid kuulostaa mukavalta, sitä voisin koklata! Muille ei ehkä niin suerpaljon käyttöä, paitsi kenties suihkugeelille ja naamiolle. Kiva että ekokempparikamoissakin alkaa löytymään hiukan poshimpaa kuin ruohojuuren sappisaippua ;D No ei sentään mutta nykyisin huomaan usein kuolaavani nimenomaan luonnonkosmetiikan perään.

23. maaliskuuta 2010 klo 18.52  
Blogger Elina kirjoitti...

Voiteista en osaa sanoa, mutta ei ainakaan kasvoveden tuoksu jää iholle leijumaan! Sen huomaa kasvoja pyyhkiessä, ja viimeistään kosteusvoiteen levityksen jälkeen ei tuoksua enää muistakaan.. :)

23. maaliskuuta 2010 klo 22.21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse kaipaisin ehkä enemmän sellaisia oikeasti huokeita luonnonkosmetiikkasarjoja. Varmasti monella madaltuisi kynnys siirtyä pois pelkästään synteettisten tuotteiden käytöstä. Esim. Saksassa on markkinoilla useita BDIH-sertifioituja sarjoja, jotka ovat halpoja kuin saippua (putsarit, kasvovedet, shampoot, kasvo- ja vartalovoiteet ym. maksimissaan 3,50/kpl). Suomessa mitään tuskin noin halvalla myytäisiin, mutta kunhan olisi edes tuonnepäin.
Kyllähän se välillä korpeaa kun täällä myydään Keski-Eurooppalaisten edullista arkikosmetiikkaa luksustuotteina. Toisin sanoen luonnonkosmetiikkatuotteiden hinta tuplataan. Noh, onneksi on nettikaupat.

Asiasta toiseen: huomasin että aiemmissa postauksissa olet maininnut mielelläsi meikkaavasi luonnonvalossa. Hullu kysymys, mutta miten tämä käytännössä tapahtuu? Parkkeeraatko peilin kanssa ikkunan eteen (meikkipöytä ikkunan edessä?), vai onko sinulla kenties joku luonnonvalolamppusysteemi?

-mirri-

23. maaliskuuta 2010 klo 22.26  
Blogger Sanni kirjoitti...

-mirri- sinäpä sen sanoit! Miksi luonnonkosmetiikka on niin kallista Suomessa? Huokeimmatkin sarjat ovat kuitenkin markettikosmetiikkaa kalliimpia. No, mutta niinhän se menee että kun kysyntä on pieni ja tuontierät sen mukaisia niin muutamien putelien maahantuonti maksaa mansikoita joihinkin megakonsernien tusinatuotteisiin verrattuna. Tää on jotenkin tällainen noidankehä.... kysyntä pitäisi saada kasvamaan, mutta korkeat hinnat karsii asiakkaita. :/

Menee vielä aikaa ennenkuin luonnonkosmetiikan brändeistä tulee samanlaisia "takuuvarmoja" merkkejä kuin joistain Lancômesta, Biothermista jne. _Toivon_ ainakin että näin tulee joskus tulevaisuudessa tapahtumaan! Ihmisistä on ihan ok maksaa päälle 100 euroa jostain Lancômen päivävoiteesta mutta sitten jotain luonnonkosmetiikan voiteen 30€ hintaa kauhistellaan.

23. maaliskuuta 2010 klo 23.06  
Blogger Nea kirjoitti...

Oi, ainakin tuota silmämeikin putsaria voisi testata joskus!

Sain juuri tutustua Saksan tarjontaan ja tosiaan meinasin pystölleni lentää: eko-sertifioituja vartalovoiteita yms alle 2 € ja olivat vielä ihan erinomaisen hyviäkin!

24. maaliskuuta 2010 klo 0.14  
Blogger Sanni kirjoitti...

-mirri- unohdin näköjään vastata toiseen kysymykseesi. Eli kyllä, meikkaan aina ikkunan edessä, ja edellisessä kämpässä mulla oli meikkipöytä ikkunan edessä mikä oli aivan mahtavaa. Siä ennen meikkasin aina keittiön pöydän ääressä, ja keittiön pöytä puolestaan on aina ollut ikkunan edessä. :)

Uudessa kämpässä pöytä ei mahdu ikkunaseinälle, joten ensimmäistä kertaa meikkauselämäni aikana joudun luopumaan luonnonvalosta. :( Aikeissa on hankkia niin luonnollisesti värejä toistavat lamput kuin mahdollista, ja asentaa ne peilin ympärille. Varmaan ostan suoraan sellaisen lampuilla varustetun peilin, mutta niihin pitää itse vaihtaa meikkaukseen sopivat lamput kun mukana valmiiksi tulevat on liian keltaiset. :) Olen jo käynyt K-Raudassa ottamassa selvää oikeista vahvuuksista. ^_^

Kyllä luonnonvalo on oikeasti se paras valo, ja vähän jännittää että miten totun meikkaamaan lamppusysteemillä.

24. maaliskuuta 2010 klo 8.37  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kibiolla on Ecocert-sertifiointi, lue: ei niin luonnonmukainen kuin voisi luulla, salli syntettisiä ainesosia.

24. maaliskuuta 2010 klo 13.32  
Blogger Sanni kirjoitti...

Ano 13.32 - nyt en ihan ymmärrä kommenttiasi. Ecocertilla on kaksi sertifikaattityyppiä; Natural Cosmetic ja Organic Cosmetic. Saadakseen jälkimmäisen on tuotteen ainesosista vähintään 95% oltava luonnonmukaisesti tuotettuja. En tiedä kummanko kategorian sertifikaatti Kibiolla on, mutta joka putelissa lukee luomutuotettujen ainesosien prosenttiosuus joka on aina hyvin lähellä tuota yhdeksääkymmentä.

Sertifioitu luonnonkosmetiikka hyväksyy tietyt synteettiset ainesosat joita ei ole mahdollista saada luonnosta käsin. Nämä aineet luetellaan mm. Rita Stiensin kirjassa, mutta koska en ole nyt kotona en voi siteerata kirjaa. Se, että tuotteessa mahdollisesti on muutama synteettinen ainesosa, ei tee siitä kelpaamatonta luonnonkosmetiikaksi.

24. maaliskuuta 2010 klo 13.50  
Blogger milipili kirjoitti...

Viiskymppiä? No voi per..

24. maaliskuuta 2010 klo 14.33  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu