Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Mitä kuuluu kynsille?

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Mitä kuuluu kynsille?

Osa lukijoista varmaan muistaa kuinka surin pitkien kynsieni menetystä joulukuun alussa kun poistatin geelipinnoitteet kynsistäni. Tarkoitus oli antaa kynsille pieni hengähdystauko lähes puolentoista vuoden geelikauden jälkeen, ja katsoa mihin kuntoon ne saisin tehokkaalla hoidolla.


Kynnet joulukuussa geelien jälkeen. Hauraat, lohkeilleet ja ohuet.Tammikuussa hankin paljon ylistystä saaneen OPIn Nail Envy -hoitolakan. Mm. Ostolakko-Virve on kehunut saaneensa tällä kynnet ennennäkemättömän pitkiksi. Aloitin kuurin tunnollisesti ohjeiden mukaan; "levitä lakkaa kaksi kerrosta, ja lisää sen jälkeen uusi kerros joka toinen päivä. Poista lakka viikon jälkeen ja aloita alusta."

Ensimmäisten viikkojen jälkeen en jaksanut enää olla ilman värilakkaa, enkä sitten pystynyt enää kerrostamaankaan Nail Envyä joka toinen päivä. Niin Nail Envy siirtyi tavalliseen aluslakkakäyttöön. Olen kylläkin vaihtanut lakat omien standardieni mukaan tosi usein, eli n. 5-7 päivän välein. (Olen siis erittäin laiska lakkaaja, ja siksi geelit sopivatkin minulle niin hyvin kun lakka pysyi moitteettomana parikin viikkoa.) Olen myöskin hieronut kynsiin China Glazen kynsiöljyä joka ikinen päivä, joskus jopa 2-3 kertaa päivässä. Ennen muistin kynsiöljyn ehkä kaksi kertaa viikossa.

Olen käyttänyt Nail Envyä tauotta kohta kolme kuukautta, ja mikä on tulos?


Tämä.

(Kynsinauhat oli juuri öljytty ennen kuvan ottoa.)


Tässä vasemman käden kynnet. Huomaatte mitä tarkoitan kun olen puhunut niiden vääntymisestä. Omat kynteni ovat siis yksinkertaisesti hirvittävän ruman näköiset ja muotoiset.

Joo. Eli kynnet ovat lähestulkoon yhtä huonossa kunnossa kuin joulukuussa. Muutama on jaksanut kerätä pituutta, mutta suurin osa murenee heti kun on pässyt jonnekin 4mm pituuteen. Voin siis surutta sanoa että Nail Envy ei tehnyt näille kynsille yhtään mitään.

Minullahan on muinoin ollut omasta takaa todella pitkät ja vahvat kynnet, enkä käyttänyt minkään sortin hoitolakkoja tai kynsiöljyjä. Sitten jotain tapahtui, eivätkä kynteni enää ole palautuneet entiselleen. :/ Joudun näköjään luottamaan geelien apuun mikäli enää koskaan haluan saada pitkät kynnet takaisin.

No, olen kuitenkin oppinut jopa vähän tykkäämäänkin lyhyemmistä kynsistäni. Kunhan saisin ne vaan pysymään tasapitkinä, mutta siinä olen vähän laiska. (Kun joku kynsi kasvaa, annan sen vaan kasvaa, ja kun joku kynsi katkeaa, en jaksa leikata kaikkia kynsiä samaan pituuteen.)

Nyt kun katson jotain geelivahvisteisten kynsieni aikaisia kuvia niin osa näyttää kyllä kertakaikkiaan järkyttäviltä. Silloin sitä oli ihan sokeutunut sille pituudelle.

Esimerkiksi tämä pituus on minusta ihan kaunis ja tällaisesta tykkään.

...mutta tämä näyttää jo aika kauhealle!


Laitetaanpas loppuun vielä pari tuoretta Make Up Store -lakkakuvaa.
Henric on tosi kaunis shimmerinen kellanvihreä. Paula on persoonallinen creme-vihreä, näyttää ehkä vähän tylsälle pullossa mutta on kynsillä yllättävän upea. Mä en muuten osaa sanoa minkä sävyinen vihreä tuo Paula on, en keksi mitään kuvaavaa sanaa. Luonnossa vähän tummempi kuin kuvassa.

Minusta on jotenkin hassua kun MUSilla on miesten nimisiä lakkoja! Niitä on kokoelmassa vain muutama, ja niitä on hauska bongailla. Yksi lakka on tietysti itseoikeutetusti Mika (perustaja Mika Liiaksen mukaan), mutta joukosta löytyy myös Nicklas, Stig, Jerry ja kuvan Henric. Onkohan nuo nimetty mahdollisesti Mikan kaveripiirin tai Make Up Storen henkilökunnan mukaan...? :)

Tunnisteet:

20 kommenttia:

Blogger Katjamaria kirjoitti...

Makuasiahan tämä on, mutta minusta nuo alimpien kuvien kynnet ovat eittämättä pituudeltaan kauneimmat. Kyllä minulle kelpaisi, etenkin Henric-kuvassa.. ah!

28. maaliskuuta 2010 klo 12.30  
Anonymous Charming Nails kirjoitti...

Ihania lakkauskuvia lääh...sun kynnet oli tosiaan hauskat kun lakkasin niitä. Ne oli niin hentoiset ja kapeat :) taisit olla toka ihminen kelle tein manikyyrin ;) mulla ei ole ikinä vapaaehtoisia koekaniineita!

Mun suosikit noista sun lakkauskuvista on tosiaan nuo viimeiset. Paulahan on kaksonen Color clubin Edielle. Kuvailisin sitä turkoosiin vivahtavaksi vihreäksi.

Mulla toimi Nail envy joskus mutta ei enää.

28. maaliskuuta 2010 klo 13.06  
Anonymous Sissi kirjoitti...

Minusta nuo viimeisimmät pituudet ovat myös kauneimmat, vaikkei pinkit kynnet pahat ole. Itse vaan en osaisi moista pituutta pitää.

Nää kynnet lohkeilee myös ihan edelleen miten vaan tykkäävät. Ainoa mikä auttaa, on olla ilman lakkoja ja rasvata ja öljytä ahkerasti...

28. maaliskuuta 2010 klo 13.24  
Blogger JLCHARLOTT4 kirjoitti...

Mä tykkään myös noista sun tän hetkisistä kynsistä, ne on todella kauniit! :) Ihania lakkoja, varsinkin tuo Paula!

28. maaliskuuta 2010 klo 13.48  
Blogger Laura kirjoitti...

Minä pidin myös eniten alimmista kuvista, juuri kynsien pituuden takia. Eivätkä vritkään näyttäneet yhtään huonolta :). Itselläni kynnen laatu tuntuu kovasti vaihtelevan aika ajoin. Välillä ne kasvaa tosi nätistä ja sitten ne taas liuskottuu. NOh, pääasiallisesti joudun pitämään niitä lyhyinä, vielä lyhyempinä kuin viimeisissä kuvissa. Mutta, ehkä sitten johonklin juhlaan voisi joskus jonkin sortin tekopkynsiä katsella. :)

28. maaliskuuta 2010 klo 14.18  
Blogger milipili kirjoitti...

Minusta riippuu täysin geeneistä minkälaiset kynnet saat ja miten ne käyttäytyy.
Hoitolakoilla, öljyillä sun muilla saa apua, mutta jos kynnet katkeavat aina 5mm pituudessa, ne sitten katkeavat oli sulla käytössä mitä tahansa.

Opin Nail Envy on toiminut hyvin aluslakkana, paremmin pysyy lakat kuin muilla kokeilemillani (äet sanoi että se kirjoitetaan noin), mutta liuskostuvat edelleen. Lakkaa mulla on kynsissä aina joten sekään ei kummemmin suojaa anna.
Kesällä/lomalla kasvavat paremmin, mutta ei näihin paljon pituutta tule, ei tarvitse kuin miettiä asiaa niin on jo halkeama sivussa.

28. maaliskuuta 2010 klo 15.42  
Anonymous Ulpu kirjoitti...

Sympatiat Inkivääri, mulla on samanlaiset kynnet. Eli ohuet, liuskottuvat ja etu- sekä keskisormien kynnet varsinkin kasvavat vinoon. Kovin pitkiä en siis voi pitää enkä kyllä oikeastaan välitäkään. Sit mulla on vielä aika kapeat kynnet. Mun mielestä lyhyet lakatut kynnet on kauniit, esim. tuossa sun Henric-lakkauksessa etu- ja keskisormen kynnen pituus on hyvä. Oon tätä miettinytkin, mut mua ei pitkät kynnet innosta vaan mitä lyhyemmät ja siististi lakatut, sen kauniimmat.

28. maaliskuuta 2010 klo 16.45  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olisikohan tuon Paula-lakan väri nimi mahdollisesti aquamarine? :)

28. maaliskuuta 2010 klo 18.48  
Blogger Ruu kirjoitti...

eikös jossain ole ollut puhetta siitä että kun kynnet on todella huonot liuskoittuvat tms, voi syy olla ruokavaliossa? siis vitamiinien ja hivenaineiden määrät ei riitä tai jotenkin noin, en ole asiantuntija ja tuo on vaan mutu, mutta siitä varmaan löytyy jostain lisää tietoa... ainakin kun itse valittelin äidilleni, (joka on ehdotontietotoimistoni kun kyse on luontaistuotteista ja vitamiineista) niin hän toi minulle jonkun vitamiini purnukan jota piti syöödä useampia kuukausia, ja kai se auttoikin, siitä tosin on aikaa niin paljon etten enää muista mitä valiste oli... sekavaa selitystä, mutta kai Googlen avulle tietoa löytyy enemmänkin..

28. maaliskuuta 2010 klo 19.11  
Anonymous BabyDoll kirjoitti...

Mä oon saanu liuskoittuvat, katkeilevat, hennot ja lyhyet kynteni kukoistamaan pitkinä ja vahvoina jo pelkästään Opin Nail Envy Maintenancea käyttämällä :D mutta olenkin käyttänyt sitä ohjeen mukaan. Voisi ehkä olla sunkin kohdalla kannattavaa vaan jättää värilakan käyttö hetkeksi ja keskittyä kynsien vahvistamiseen. Toisaalta jos välttämättä tahtoo käyttää värilakkaa ja lipsua Nail Envyn ohjeenmukaisesta käytöstä, niin ei ehkä sitten kannata valittaakaan siitä, ettei kynnenvahvistaja saa kynsissä aikaan juuri minkäänlaisia muutoksia...

28. maaliskuuta 2010 klo 21.10  
Blogger Inkivääri kirjoitti...

milipili - mäkin oon kokenut että lakat pysyy ehkä hiukkasen paremmin Nail Envyllä kuin esim. Lumenella tai jollain muulla halpiksella jota ennen käytin.

Anonyymi 18.48 - aquamarine? Kiitos! :)

Ruu - näinhän se on että ravinto vaikuttaa eniten ihon, kynsien ja hiustemme kuntoon. Mä tiedän että mulla on kasvisruokavalion takia aika yksipuolinen ravinnonsaanti, mutta niin on ollut jo puolet elämästäni eikä se silti yläaste- ja lukioaikoina estänyt kynsiäni kasvamasta senttien pituuksiin. Voisi kyllä ehkä joskus kokeilla jotain kalkkitabletteja tai vastaavia, jos niillä oikeasti olisi vaikutusta....

BabyDoll - jees, voihan olla että kynteni olisivat vahvemmat jos todella olisin kerrostanut Envyä joka toinen päivä. Toisaalta, en oikein usko siihen. Alin kerroshan se kuitenkin on ainoa joka on suorassa kosketuksessa kynteen, ja mulla on ollut Nail Envyä jatkuvasti alimpana kerroksena tammikuusta saakka. Myös muut Nail Envyllä loistavia tuloksia saaneet ovat käyttäneet sitä aluslakan tapaan.

28. maaliskuuta 2010 klo 21.36  
Blogger Ruu kirjoitti...

joo mä olen kanssa kasvissyöjä ja mun päivittäiseen elämään kuuluu joka aamu monivitamiini, sinkki ja kallitabletin syöminen :D no nyt on kyllä akryylit kynsissä että en osaa sanoa miten kynnet voi, mutta ei nuo pahasta kumminkaan ole :D

28. maaliskuuta 2010 klo 22.03  
Blogger Magritte kirjoitti...

Mulla oli myös aiemmin tosi hauraat, lohkeilevat ja liuskoittuvat kynnet, mutta sen jälkeen kun aloin syömään B-vitamiineja, Omega 3 -rasvahappoja sekä enemmän proteiinia, on myös kynteni vahvistuneet huomattavasti (aloitin nuo kaikki yhtä aikaa, joten en osaa sanoa, millä näistä oli suurin merkitys kynsien kuntoon). OPI:n Nail Envy puolestaan auttoi siihen, että kynsilakkoja käyttäessa kynnet ei liuskoitu. Ennen Nail Envyä nimittäin kävi niin, että vaikka kynnet oli muuten hyväkuntoiset, kynsien säännöllinen lakkaus sai kynnet liuskoittumaan, ellei välissä pitänyt kynsilakattomia päiviä. Suosittelen siis sisäistä vahvistusta kynsille! :)

28. maaliskuuta 2010 klo 22.14  
Anonymous Heidi kirjoitti...

Monien muiden tavoin tykkään myös eniten noista lyhyistä kynsistä. :)

Täytyy kyllä sanoa, että itse en ole mikään kynsi-intoilija: joskus kun jaksan oikein "panostaa", sudin muutaman kerroksen läpinäkyvää lakkaa, tuleepahan vähän kiiltoa! :D Ja muutenkin, kynsinauhat huutaa kosteutta oikeastaan koko ajan... Toisaalta taas omat kynnet kasvaa (ainakin omasta mielestä) ihan mieletöntä vauhtia! Toisaalta kun en jaksa hienostella, vaan kädet on tekemistä varten, pidän kynsiä pisimmillään vain muutamia millejä sormen yli kasvaneena. Viilata en ole jaksanut ikinä, ihan raa'asti vedän kynsisaksilla! Mutta nyt alkoi jotenkin tuntumaan, että omat kädet kuulostaa TODELLA paljon karseammilta kuin mitä ne on ikinä olleetkaan!! :D

Yksi kynsiin liittyvä pohdinta tuli vielä mieleen, osaisitko antaa kommenttia? Olen nyt huomannut, että kynsissä on puolivälissä "kuoppa". Siis kun katsoo kynttä sivusta päin, siinä on aivan selkeä painanne leveyssuunnassa. Aloin talvella syödä ensimmäistä kertaa D-vitamiinia, ja kynsien pituus voisi osua jokseenkin tuohon vitamiinin aloittamiseen. Voisiko siis tuo D-vit. saada aikaan moiden kuopan, ja mistä tämä mahtaa kertoa?

28. maaliskuuta 2010 klo 23.17  
Blogger Inkivääri kirjoitti...

Heidi - valitettavasti en osaa kyllä yhtään sanoa mistä tuo kuoppa voisi johtua.... Tiedän vaan että kynsissä voi olla luonnostaan painaumia, mutta usein ne ovat ihan pysyvää luokkaa, siis että kynnessä on aina painanne.

Olisikohan blogin lukijoiden joukossa muita jotka tietäisivät...?

29. maaliskuuta 2010 klo 0.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olen kuullut, että kynsiaiheen vahingoittuminen, esim sormi oven väliin- aiheuttaa noita kuoppia.
Minulla kynsien ja hiusten kuntoon on parhaiten auttanut biotiini, apteekista Biotisan nimellä myytävät pienet, helposti nieltävät tabletit reippaalla yliannostuksella:) Biotiinia saa halvemmalla eläimille tarkoitettuina valmisteina, joita ihan farmaseutti minulle suositteli, mutta en saa isoja pillereitä, jauheista nyt puhumattakaan, sisään kurkustani.

29. maaliskuuta 2010 klo 9.30  
Blogger Inkivääri kirjoitti...

Anonyymi 9.30 - biotiinikuuri on täälläkin popsittu, kahteen kertaan. Ja nimenomaan eläinten. :) Mutta ei vaikutusta. Söin niitä lähinnä hiusten takia.

29. maaliskuuta 2010 klo 9.48  
Blogger Eiko kirjoitti...

Mulla oli myös geelivahvisteet kynsissä viime joulun aikaan. Geelit oli ihan nätit, mutta nyt pois kasvatuksessa on geelin alta löytynyt todella heikko ja helposti murtuva oma kynsi. Olen nyt kalkki- ja monivitamiinikuurilla sekä öljyän ja rasvaan kynsiä säännöllisesti ja siltikin kynnet ovat vielä todella taittuvat ja herkät.

Toivon nyt hartaasti, että aikaisemmin perusvahva kynteni ei vaurioitunut lopullisesti. En osannut kuvitella että lyhyelläkin geelikokeilulla omien kynsien rakenne muuttuu niin paljon.

Geelit itsessään oli ihan ok, mutta totesin tuon kokeilun jälkeen etteivät ne ole minun juttu. Kaunis lakkauspinta ja kestävä lakkaus olivat tosi plussaa, mutta kun omassa kynnessä ei varsinaisesti ole mitään vikaa (ei vinoon kasvua tai pahaa liuskoittumista) en näe tarpeelliseksi ylläpitää geelikynsiä.

29. maaliskuuta 2010 klo 16.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voisitko laittaa kuvaa siitä Make up storen Mika-lakasta, kiinnostaisi tietää, miltä se näyttää? :)
(Yritin etsiä kuvaa Googlen kuvahausta, mutten löytänyt.)
/Cecilia

29. maaliskuuta 2010 klo 19.47  
Blogger Inkivääri kirjoitti...

Cecilia - Mika on ihan perus musta lakka. Kuvaa täällä:

http://www.makeupstore.se/fifi/products/nails/gloss/mika

29. maaliskuuta 2010 klo 19.59  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu