Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Voidemaiset luomivärit

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Voidemaiset luomiväritTätä postausta toivoi eräs lukija, ja erittäin toteutuskelpoinen toive se onkin! :) Voidemaiset luomivärit ansaitsevat ehdottomasti oman postauksensa.

Voidemaisia luomivärejä on erilaisia. Niitä on tuubeissa, purkeissa, puikoissa ja kynämuodossa. Koostumuksiakin on monia. On kiinteitä, lähes nestemäisiä, paksun voidemaisia ja vaahtomaisia. Kaikkia kuitenkin kutsutaan yhteisnimellä voidemaiset, erona kuiville ja puuterimaisille luomiväreille.

Puuterimaiset ovat tietenkin se klassisin, helpoin ja yleisin luomivärin muoto. Miksi siis käyttää voidemaista?

Voidemaisilla luomiväreillä voi saada aikaan erilaisia pinta-efektejä. Toiset kuivuvat täysin puuterimaisiksi eivätkä siis ulkonäöllisesti eroa kuivista kavereistaan, mutta toiset jäävät selkeän metallisiksi, tahmeiksi tai jopa kostean näköisiksi. Jotkut voidemaiset luomivärit ovat myös vedenkestäviä, joten meikissä voi vaikka pulahtaa uimaan.


Itse tykkäsin monen monta vuotta käyttää Maybellinen tuubeissa myytäviä Cool Effect -luomivärejä kesäkäytössä, sillä ne jättivät kuivuessaan todella kestävän pinnan eivätkä häipyneet rannallakaan hikoilun myötä. Pidin myös siitä miten helppo ne oli sutaista luomille sormella, ja miten kätevää ne oli ottaa matkalle mukaan. Puuterimaisten luomivärien kanssa saa aina varoa etteivät ne murene jos meikkipussi kolhiintuu johonkin, mutta tuubit pystyi heittämään vaikka takin taskuun.

No, tämä oli aikaa ennenkuin löysin Urban Decayn Primer Potionin ja sain puuterimaisetkin luomivärit pysymään kesäkuumalla. ^_^ Nyttemmin en enää oikeastaan koskaan käytä voidemaisia luomivärejä yksinään. Niiden pääsääntöinen tehtävä omissa meikkirutiineissani on toimia puuterimaisten luomivärien kiinnittäjinä ja sävyn tehostajina.


En enää ala esittelemään pohjustuksella- ja ilman swatch-vertailuja, sillä olette kaikki nähneet niitä muissa kosmetiikkablogeissa. Tiedätte jujun. :) Itsestäänselvästi, jos vedät vaikka violettia luomiväriä paljaalle iholle ja viereen samansävyisen voideluomivärin päälle, on pohjustettu versio intensiivisempi. Pohjustuksella voi myös vaikuttaa sävyn yleiseen taittoon. Jos haluan korostaa kellanvihreän luomivärini keltaisuutta, laitan alle kellertävän pohjustajan. Jos taas haluan, että sävy on vihreämpi, laitan alle vihreän pohjustajan. Simple as that! :)


Mutta sitten niihin koostumuksiin.Puikkomuodossa olevat luomivärit ovat niitä kaikkein tahmeimpia. Ne voivat olla joko kierrettävissä puikkohylsyissä tai paksuissa, teroitettavissa kynähylsyissä. Tähän ryhmään kuuluvat mm.:

* Gosh Eyeshadow Stick
* MAC Shadestick
* NYX Jumbo Pencil
* Sante Eye Shadow Pencil (luonnonkosmetiikan käyttäjille!)
* BeYu Color Biggie (vanha kynämalli on vaihtumassa puikoksi)
* Miners Eye Shades

Puikkoluomivärit jäävät iholla usein tahmeiksi, eivätkä siis välttämättä sovi yksinään käytettynä rasvaisuuteen taipuvaisille luomille tai syväluomivakoiselle silmätyypille. Minulla esimerkiksi puikkoluomivärit eivät pysy oikein millään, eivät edes puuterimaisten alla pohjana käytettäessä. Se on harmi, sillä puikkoluomivärejä löytyy todella laajassa väriskaalassa ja ne ovat nopeita ja helppoja käyttää. Olen oikeasti vähän katkera kun en saa esim. NYXin ihania Jumbo Pencileitä toimimaan. Värivalikoima on kertakaikkiaan herkullinen.


Toisilla ei ole puikkojen kanssa mitään ongelmia, ja päinvastoin ne toimivat monilla tahmeutensa vuoksi parhaina mahdollisina pohjustajina esimerkiksi irtoluomiväreille. Kokeilemalla selviää. :) Itse kuitenkin koen, että niiden jättämä vahamainen pinta on hieman liian paksu jotta puuterimaisen luomivärin saa levitettyä ja häivytettyä päälle kauniisti. Jos pohjustuksena käytettävä tuote on liian paksu, näyttää puuterimainen väri päällä kökköiseltä ja "ryppyiseltä". Muistakaa siis aina levittää voidemainen tuote mahdollisimman ohuesti ja tasoittakaa sävyä vielä sormilla.

Suosittelen tästä ryhmästä: NYXin Jumbo-kyniä värivalikoimansa ja hintansa puolesta tai Goshin puikkoja jos et voi tilata netistä. Tsekkaa Nonpareil Boutique / NYX tai Sokokset ja Emotionit / Gosh.
Kiinteässä voidemuodossa olevat luomivärit voivat joko kuivua iholle täysin, tai jäädä aavistuksen "kosteiksi". Tällaiset luomivärit myydään pienissä muovi- tai lasipurkeissa. Tähän kategoriaan kuuluvat mm.:

* MAC Paint Pot
* Indelible Creme Eye Shadow
* Shiseido Hydro-Powder
* Dior Eye Show
* Revlon Illuminance Crème Eye Shadow (tämä pysyi mun luomilla erittäin huonosti!)

Nämä ovat omia suosikkejani silmämeikin pohjustukseen kun haluan voimistaa luomivärin sävyä. (Muuten käytän siis aina UDPP:tä.) MACin Paint Potit ja Indeliblen Cream Eye Shadow't ovat lähes identtisiä koostumuksiltaan (ja osin sävyiltäänkin), ja kuivuvat iholle kokonaan suhteellisen nopeasti. Pysyvät minulla ihan yksinäänkin kerääntymättä luomivakoon, tosin eivät ehkä ihan kellon ympäri. :) Shiseidon Hydro-Powderit muuttuvat iholla voiteesta puuterimaisiksi ja jättävät hyvin ohuen pinnan.

Suosittelen tästä ryhmästä: Indelible Creme Eye Shadow tai MAC Paint Pot. Tsekkaa Mad Minerals / Indelible tai Stockmann Hesa & Turku / MAC.
Notkeassa voidemuodossa olevia luomivärejä on kahdenlaisia; ohuita ja läpikuultavia (huulikiiltomaisissa hylsyissä) sekä paksuja ja runsaspigmenttisiä (tuubeissa). Kummatkin kuivuvat iholle useimmiten kokonaan, ja muodostavat hyvin kestävän pohjan. Tällaisia luomivärejä ovat mm.:

* Max Factor Masterpiece Colour Precision Eyeshadow
* Clinique Quick Eyes Cream Shadow
* MAC Paint (tuubi)
* Clarins Soft Cream Eye Colour (tuubi)
* Yves Rocher Couleurs Nature Liquid Shadow & Liner
* Yves Rocher Couleurs Nature Pastel Cream / Metal Glow Eyeshadow

Ohuet, huulikiiltotyyppisellä vaahtomuoviapplikaattorilla varustetut voideluomivärit sopivat parhaiten rasvoittuville luomille. Ne kuivuvat yleensä todella nopeasti, ja koska koostumus on ohut, se ei "hikoa" ja rullaannu irti ihosta yhtä helposti kuin paksumpi, vahamainen koostumus. Mun mielestä oli aikoinaan ihan uskomatonta miten Maybellinen Cool Effectit kestivät luomilla koko kuuman kesäpäivän, siinä missä puuterimainen tuote oli liuennut hien mukana jo ennen rannalle pääsyä. :) Luonnollisestikin tuotteilla on eroa, enkä voi julistaa kaikkia ohuita koostumuksia yhtä toimiviksi, mutta kaikki merkit mitä itse olen kokeillut ovat olleet kestävydeltään loistavia.

Suosittelen tästä ryhmästä: Clarinsin Soft Cream Eye Colour tai Max Factorin Masterpiece Colour Precision Eyeshadow. Tsekkaa Sokokset, Stockmannit ja Kicksit / Clarins ja kaikki mahdolliset kosmetiikkaa myyvät kaupat / Max Factor.

Factorin sävyvaihtoehtoja on vain neljä, mutta suosittelen tuotetta koska luomiväri on todella kestävä. Ruskean ystäville vinkiksi että sävy nro 3 Coffee, voimakkaasti valoa heijastava viileä nougatruskea, on ihan mielettömän kaunis.
Neljännen ja viimeisen ryhmän muodostavat vaahtomaiset luomivärit. Ne tuntuvat tulevan ja menevän trendien mukana, ja juuri tällä hetkellä ei millään päivittäiskosmetiikan merkillä taida olla vaahtoluomivärejä Suomen markkinoilla. Korjatkaa jos olen väärässä. Ei siitä ole kauaakaan kun Maybellinella oli Mousse-luomivärinsä, mutta ne ovat nyt bygones. Ryhmään kuuluvat mm.:

* Maybelline Dream Mousse (valmistus lopetettu)
* Yves Rocher Velvet Mousse (valmistus lopetettu)
* Rimmel Colour Mousse (onko näitä koskaan ollutkaan Suomessa?)

Vaahtoluomivärit tekevät yleensä hyvin läpikuultavaa jälkeä, ja ne saattavat kerrostaessa vähän paakkuuntua tai "raidoittua". Toiset ovat sitä mieltä että vaahtoluomivärit pysyvät ehkä kaikkein huonoiten, mutta minulla on niistä ihan hyviä kokemuksia. Olen tosin kokeillut vain Yves Rocherin vaahtoluomivärejä, ja ne pysyvät minulla ihan kiitettävästi.

En suosittele mitään tuotetta tästä ryhmästä, kun ei niitä kerran tällä hetkellä myydä. :)Tykkäättekö te käyttää voidemaisia luomivärejä? Miten käytätte niitä - yksinään vai pohjustuksena?

Tunnisteet:

21 kommenttia:

Blogger Pääsky kirjoitti...

Mä oon aina miettinyt, että jos tekee meikin vaikka kokonaan voidemaisella/käyttää voidemaista + puuterista, niin onnistuuko häivytykset samalla lailla kuin pelkkiä kuivia värejä käytettäessä :)

24. maaliskuuta 2010 klo 22.13  
Blogger Taru kirjoitti...

Itseltäni löytyy tuota Rimmelin colour moussea. :) Ja omassa käytössäni oon todennut sen tosi huonoksi.. Tosi tahmeaa, vaikea saada levitettyä siististi. Päivän mittaan se on myös kadonnut (aivan sama mihin kohtaan sitä on laittanut..)

24. maaliskuuta 2010 klo 22.15  
Blogger Inkivääri kirjoitti...

Pääsky - voidemaiset luomivärit häivyttyy mun mielestä aika huonosti. Etenkin nopeasti kuivuvien rajoja voi olla hankala saada "häipymään" nätisti. Jos annat voidepohjustuksen kuivua kokonaan ja levität sitten päälle puuterimaisen luomivärin niin se kyllä häivyttyy ihan normaalisti - paitsi jos käytit tahmeaa puikkoluomiväriä. Silloin puuteri voi takertua pintaan eikä häivyty samalla lailla kuin kuivalla pohjalla.

24. maaliskuuta 2010 klo 22.17  
Blogger Eiko kirjoitti...

Olen kai kaavoihini kangistunut kun en tykkää voidemaisista luomiväreistä. Nyt kun löysin UDPP:n en näe edes tarpeelliseksi hakea muita pohjustavia tuotteita. Helposti rasvoittuvat luomet tekevät vielä sen, että kokeilut eivät kerta kaikkiaan tunnu aikansa ja kustannuksien puolesta kannattavalta.

Katsoin tammikuun alessa Clarinsin luomivärituubeja, mutta päädyin kuitenkin siihen, ettei mulla tulisi niitä käytettyä nimenomaan värillisenä pohjustajana.Koko funktio värillisestä pohjustajasta menee ainakin minun käytössä täysin hukkaan, kiitos UDPP:n

Ja vaikka monet sanovat että sormilla luomivärin levittäminen säästää aikaa ja on helppoa en minä kuulu siihenkään porukkaan. Olen siis tyytyväinen puutemaisten luomivärien kuluttaja :D

24. maaliskuuta 2010 klo 22.29  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Käytän Indelible cremeä pohjustajana (se on tosin vähän kuivattava). Juurikin tuon häivyttelen kanssa on ollut ongelmia kiinteässä voidemuodossa olevien kanssa, ja yksi Mschicin luomiväri myös levittyy epätasaisesti, joten ei juuri tule käytettyä luomivärinä... notkeat tuubissa olevat luomivärit toisaalta kiinnostaisivat kesäksi.

24. maaliskuuta 2010 klo 23.40  
Blogger kiukkupussi kirjoitti...

Millä tavalla olet levittänyt NYXin kynää luomelle? Alkuun minullakin oli ongelmia sen kanssa, kunnes tajusin, että sitä ei voi perinteisesti "vetää" luomelle niin kuin kynän kanssa automaattisesti tekee. Kun taputtelen sen kynästä luomelle (koostumus on niin pehmeä, että onnistuu), niin kerroksesta tulee paljon ohuempi ja homma toimii moitteettomasti. :)

25. maaliskuuta 2010 klo 0.10  
Blogger Inkivääri kirjoitti...

kiukkupussi - joo, ei voi missään nimessä vetää suoraan luomelle, tulee ihan liian paksu kerros. Itse yritin tuolla taputtelutekniikalla ja lopulta jopa niin että töpöttelin kynää ensin sormen päähän ja siitä sitten painelin hyyyyvin ohuen kerroksen luomelle. Mutta ei voi mitään, on niin rasvaista eikä kuivu että väkisinkin kasaantuu luomivakoon.

25. maaliskuuta 2010 klo 0.14  
Blogger kiukkupussi kirjoitti...

Voi harmi, mun mielestä noi on niin käteviä. :/ Ehkä ne toimii vaan tietyn mallisilla tai tarpeeksi kuivaihoisilla luomilla..

25. maaliskuuta 2010 klo 0.20  
Blogger Beauty Smartie kirjoitti...

Tuli aivan yläasteajat mieleen kun näin tuon Cool Effect luomivärituubin! :) Sain joskus kaveriltani lahjaksi hopeisen sävyn, joka oli pitkään yksi lemppareistani.

25. maaliskuuta 2010 klo 7.49  
Blogger Charming Nails: kirjoitti...

Mitä sävyjä noissa BeYu puikoissa/kynissä on? Hinta? Kiitos vinkistä, tsekkaan kun seuraavan kerran pääsen Kicksiin. Kyllä sitä nyt kaipaa kun ei ole enää täällä :(

Omat suosikit:
- UDPP, pitää meikin paikallaan ihan koko päivän.
- MAC Paint pot, etenkin kausisävyt. Hyvä valikoima erikoisia sävyjä. Miinus aika isosta lasipurkista johon tuote kuivahtaa kun ei kerkeä käyttää.
- MAC Paint, hyvät sävyt ja pysyvät tosi hyvin.
- Gosh puikot, näistä hamstrasin kaikki erikoiset ja käytettävät värit. Miinus siitä etteivät pysy yhtä hyvin kuin MAC. Mutta helpommin saatavia ja halvempia. Pehmeämpiä kuin MAC Shadestickit jotka ovat aika kovia ja niitä saa lämmittää kädelle ennen käyttöä.

Ei toimivia, en osta uudestaan:
- Rimmel Color mousse, kerääntyi luomivakoon ja kuivui melko äkkiä täysin pilalle.
- NYX pullukkakynät. Edullisia, tosi hyvät sävyt mutta eivät toimineet mitenkään. Kerääntyivät luomivakoon ja sottasivat rajauksena yläluomen vaikka rajauksen päällä oli luomiväriä. Taputtelin luomelle, laitoin siveltimellä, UDPP alle...ei toiminut mitenkään :(

25. maaliskuuta 2010 klo 7.52  
Blogger SaraJana kirjoitti...

Kiitos kivasta ja informatiivisesta postauksesta! :) Monesti olen meinannut ostaa noita Max Factor Masterpiece Colour Precision Eyeshadow -"puikkoja" mutta olen aina viime tipassa epäluuloisena jättänyt ostamatta. Nyt uskallan vihdoin sellaisen hankkiakin!

Minulla on myös teinina ollut tuollainen Maybellinen Cool effect - ja itse asiassa se on varmaan vieläkin tallella. Käytin sitä melkein aina joka ikiseen meikkiin, ja silti sitä on jäljellä. Ja siitä kyllä tykkäsin! Joitain kyniä (halpis) olen kokeillut, ja ne ei pysyneet yhtään tai mahdollisesti en vain osannut käyttää oikein. Noiden kynien jälkeen en ole uskaltanut mitään tällaisia ostaakaan, mutta nyt uskaltanen jälleen kokeilla. :)

25. maaliskuuta 2010 klo 9.03  
Anonymous Seireeni kirjoitti...

Kiitos! :)

25. maaliskuuta 2010 klo 9.56  
Blogger MouMou kirjoitti...

Mulla metallinhohtoinen voideluomiväri toimii parhaiten kulmaluulla. Liikkuvalla luomella se vaan pakkautuu luomivakoon, mutta pohjustajana sitä pitää kyllä kokeilla.:)

25. maaliskuuta 2010 klo 10.36  
Blogger Ulpu kirjoitti...

Itelläni on kanssa tuota Rimmelin color moussee ja on todella huonoa, ehkä pohjustukseen ihan ok mutta ei muuten mitään hyvää sanottavaa.

25. maaliskuuta 2010 klo 11.42  
Anonymous allthat kirjoitti...

Kai olet käyttänyt kynienkin (siis esim. NYX Jumbo E/S Pencilin) alla pohjustusta? Primer ja base on niin eri asiat, vaikka niitä suomennetaankin mitensattuusikinsokin (toinen mikä ärsyttää on myös mineraalimeikkipohjista käytettävä sana 'mineraalimeikkivoide', vaikka tuote olisi puuterimuodossa :D). Itselläni yksinään käytettynä Jumbot liukuvat luomivakoon, mutta kun käytän primerina UDPP:ia ja basena NYXin Jumbo Penciliä sormen kautta taputellen, niin tulee hienoa jälkeä, ja kun vielä laittaa puuterimuodossa olevaa luomiväriä päälle niin siinä on ja pysyy ;)

25. maaliskuuta 2010 klo 13.36  
Blogger Mickey kirjoitti...

Heippa! Mulla on aina silmien kanssa ollut tositosi iso ongelma.
- Syvällä päässä eli liikkuvalle luomelle laitettu luomiväri ei oikeastaan näy mihinkään (siskolla tämä on vielä pahempi).
- Pienet silmät kasvojen kokoon nähden, eli suun ja silmien väli on pitkä -> huono juttu, koska en omista korkeita poskipäitä.
- kaiken lisäksi silmieni väri on vihreänruskea, ja ihoni vaalea eli ruskeille silmille sopiva lila & sininen saavat silmäni näyttämään hakatuilta.
- Niin, ja sanoinko jo, että silmät ovat pienet? :) Eivät kuitenkaan ole liian kaukana tai liian lähellä tosiaan.

Osaisitko antaa meikkivinkkejä ihan postauksen muodossa? Olisi ihana näyttää edes jonkin verran ihmiseltä niin arkena kuin juhlanakin... Mutta en koskaan, ikinä onnistu siinä :/

25. maaliskuuta 2010 klo 15.55  
Blogger Inkivääri kirjoitti...

Beauty Smartie - joo, noi Cool Effectit on aika legendaarisia teiniaikojen meikkejä! ^_^

CN - mitäs sävyjä niissä onkaan.... vaaleaa ja tummempaa violettia, useampaa eri vihreää, 2-3 eri sinistä, kullanvaalea... apua, en muista enempää mutta monia värejä löytyy! Tarkkaa hintaakaan en muista mutta taitaa olla jossain yhdeksän, max. kymmenen euron kieppeillä. Nuo on kyllä hyvin NYX'mäisiä, eli jos Jumbot ei sulla pysyneet niin ei varmaan Color Biggietkään.

MouMou - tuo oli hyvä pointti, kulmaluulla se toimii tosi hyvin - etenkin bilemeikissä voimakkaan hohtonsa puolesta.

allthat - kyllä, olen kokeillut UDPP:nkin kanssa eikä mitään vaikutusta. Jumbot rullaantuu, ei voi mitään. :/ Samoin rullaantui Goshin puikko.

Mickey - oletko kokeillut alaluomipainotteisia meikkejä? Jos liikkuvaa luomea ei näy yhtään ja silmät ovat pienet, voi värikäs, pehmeä luomivärirajaus alaluomella toimia kivana piristeenä. Jos silmäsi ovat vihreänruskeat etkä koe että violetti sopii sinulle meikkisävyksi, voisit kokeilla vaikka vihreän eri sävyjä tai jopa turkoosia. Kuvaa näkemättä on tietysti vaikea antaa parempia neuvoja. :/

Mitenkäs muuten luomivaon ja kulmakarvan välinen alue? Jääkö paljon tilaa? Jos jää, niin voisit myös kokeilla häivyttää esim. roosan sävyä korkealle luomivaon yläpuolelle niin että sävy jää näkyviin silmän ollessa aukikin. Kokeile raikkaita tai pastellisia sävyjä ruskean tai harmaan sijaan, nyt on tarkoitus kirkastaa silmiesi ilmettä, ei luoda varjoa. Itselläni esim. punertavat liilan sävyt ja vaaleanpunaiset & pinkit toimivat tosi hyvin luomivaon yläpuolelle häivytettynä. Ne tuovat välittömän liftin ja piristävät koko kasvojeni ilmettä.

25. maaliskuuta 2010 klo 16.52  
Blogger milipili kirjoitti...

Nyxin kynät ovat kyllä surkeita, harmi. Goshin puikot toimii hyvin, samoin Madin ja Macin paint potit.

Mulla on vielä ikuvanhoja Cliniquen voidemaisia luomareita tuubissa, toimivat vieläkin.

Mitään voidemaista en voi yksistään käyttää, pakko olla primer alla.

25. maaliskuuta 2010 klo 17.34  
Blogger Charming Nails: kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Jos tosiaan olet sitä mieltä että ne on NYXin tyylisiä niin en usko että ne on mulle sopivia. Kiitos rehellisestä vastauksesta :)

25. maaliskuuta 2010 klo 19.03  
Blogger Mickey kirjoitti...

Kiitoksia mielettömästi vastauksesta! Lähenki heti kokeilee :D klo21 on hyvä aika testailla kaikkea juu.

25. maaliskuuta 2010 klo 20.49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on tota maybellinen dream moussee vihreenä, ja tosi hyvä tuote mulle ainaki. :)

27. maaliskuuta 2010 klo 9.46  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu