Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Inci-vertailussa meikkipohjat

maanantai 16. marraskuuta 2009

Inci-vertailussa meikkipohjat

Tänään vertailussa kolme erilaista meikkipohjatuotetta. Otin mukaan kaksi perinteistä, nestemäistä meikkivoidetta joista toinen on luonnonkosmetiikkaa ja toinen ns. synteettistä. Kolmas tuote on mineraalimeikkipohja.

Mineraalipohjan incin kirjoitin kokonaisuudessaan, nestemäisiä pätkäisin kilometripituutensa vuoksi. Olennaiset asiat ovat näkyvissä.


MICA (CI 77019) - kiilleryhmän mineraalit, opalisoiva (himmentävä) aine
ZINC OXIDE (CI 77947) - sinkkioksidi; UV-säteilyä absorboiva, ihoa suojaava aine

TITANIUM DIOXIDE (CI 77891) - titaanidioksidi; himmentävä aine, UV-säteilyä absorboiva aine
. Titaanidioksidi on täysin valkoinen pigmentti.
IRON OXIDES (CI 77492, CI 77491) - rautaoksidit; kosmetiikan väriaineita
ULTRAMARINE BLUE (CI 77007) - lasuriitti; kosmetiikan väriaine

Kuten näette, on aidon mineraalimeikkipohjan inci erittäin lyhyt. Se koostuu vain pelkistä mineraaleista. Aine on jauhemaista, mutta muuttaa iholle levittäessä koostumustaan ja ikäänkuin sulaa iholle. Kosteuttavia aineita ei mineraalipohjissa ole, joten ihon on aina oltava hyvin kosteutettu ennen pohjan levitystä. Mineraalipohjalla saa luonnollisen hehkuvan, kauniin ja (tuotteesta riippuen) hyvinkin peittävän tuloksen. Erästä mineraalisarjaa mainostetaan lauseella "So pure you can sleep in it", ja se pitää kyllä paikkansa. Jauheessa ei ole mitään ainesosia jotka voisivat muodostaa iholle kalvoa ja näin ollen vaikuttaa talirauhasten toimintaan (en enää uskalla käyttää sanaa "tukkia" kun koulussa opettaja väitti ettei tali- ja hikirauhasten aukkoja voi mikään kosmeettinen aine tukkia). Väitteet mineraalimeikkipohjien terveysvaikutteista ovat ihan perusteltuja, sillä korkeat pitoisuudet titaanidioksidia ja sinkkioksidia suojaavat ihoa tehokkaasti UV-säteiltä ja sinkinhän tiedetään olevan hyväksi epäpuhtaalle tai akneiholle.

Itse vaihdoin mineraalipohjaan kaksi ja puoli vuotta sitten ja huomasin välittömästi eron ihon kunnossa. Enää en osaisi muuta pohjaa käyttääkään. Kiireisten aamujen ihmisenä arvostan mineraalimeikkipohjan nopeutta, kun ei tarvitse erikseen levittää sekä meikkivoidetta että puuteria. Levitystekniikan opittuaan pohjan tekeminen on niin helppoa että siihen ei tarvitse edes peiliä! Kestävyyskin on aivan omaa luokkaansa. Jaksan aina mainostaa töissä asiakkaille kuinka mineraalimeikkipohja kestää nassussa jumpatkin! :)

Nutritious-meikkipohjasta on sekä puuteri- että voideversio

Estee Lauder Nutritious (voideversio)

"Skin-loving mineral make-up boosted by pomegranate."

AQUA - vesi; liuotin
CYCLOPENTASILOXANE - silikoniyhdiste; pehmentävä aine, liuotin

PHENYL TRIMETHICONE - silikoniyhdiste; pehmentävä, antistaattinen aine

HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER - paakkuuntumisenestoaine

GLYCERIN - glyseroli; kosteuttava aine

BUTYLENE GLYCOL - humektantti, liuotin

PEG-10 DIMETHICONE - silikoniyhdiste; pehmentävä aine

DIMETHICONE - silikoniyhdiste; pehmentävä aine

TITANIUM DIOXIDE - titaanidioksidi; himmentävä aine, UV-säteilyä absorboiva aine

QUATERNIUM-90 BENTONITE - viskositeetinsäätäjä, geelinmuodostaja

SILICA - piidioksidi; hankaava aine, absorbentti, himmentävä aine

OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE - pehmentävä aine, viskositeetinsäätäjä

ETHYLHEXYLGLYCERIN - ihoa hoitava aine

PHENYL METHICONE - pehmentävä aine

PUNICA GRANATUM STEROLS - granaattiomenan sterolit; kosteuttava aine
, antioksidantti

+/- (tämä merkki tarkoittaa että tuotteessa on joko kaikkia tai vain osa seuraavaksi mainituista ainesosista. Merkkiä saa käyttää vain väriaineiden yhteydessä.)
TITANIUM DIOXIDE (CI 77891) - titaanidioksidi; himmentävä aine, UV-säteilyä absorboiva aine
MICA (CI 77019) - kiilleryhmän mineraalit, opalisoiva (himmentävä) aine
IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499) - rautaoksidit; kosmetiikan väriaineita

ZINC OXIDE (CI 77947) - sinkkioksidi; UV-säteilyä absorboiva, ihoa suojaava aine

CHROMIUM HYDROXIDE GREEN (CI 77289) - kosmetiikan väriaine


Estee Lauderin "mineraali"meikkivoide. Mistään oikeasta mineraalipohjasta ei tietenkään ole kysymys, mutta sanaa saa käyttää kun tuotteessa on mukana mineraaleja. Itse asiassa jokainen meikkivoide voitaisiin tällä perusteella nimetä mineraalituotteeksi, sillä kaikissa meikkipohjissa on vähintään titaanidioksidia.

Nutritious on hyvin perinteinen nestemäinen meikkivoide puolipeittävällä koostumuksella. Sen erityisenä vaikuttavana aineena on granaattiomena, jonka Lauder kertoo olevan tehokas antioksidantti. Netin uumenista löytämäni tutkimuksen mukaan granaattiomenan sterolit toimivat lähinnä kosteutta sitovana aineena. Oli miten oli, omena on incissä vasta sijalla 15, eli sen ei voida katsoa vaikuttavan kovin suuressa määrin. Tuotteeseen on lisätty granaattiomenan tuoksuakin vahvistamaan hedelmäistä vaikutelmaa. Itse en tykännyt meikkivoiteesta juurikaan, tosin se voi johtua ihan siitäkin että olen jo niin piintynyt mineraalien käyttäjä. Nutritious ei tuntunut erityisen kosteuttavalta ja jäi iholle hieman naamiomaisena. Nutritious + Diorin kivipuuteri eivät onnistuneet pitämään ihon kiiltoa kurissa samalla tehokkuudella kuin Lily Lolon mineraalipohja.



Dr. Hauschka Translucent Make-Up

"Korkealaatuiset luonnon raaka-aineet tekevät meikkivoiteesta erityisen hellävaraisen. Voiteessa yhdistyvät makadamiapähkinäöljy, avokadoöljy ja jojobaöljy jotka hoitavat ihoa. Meikkivoiteet levittyvät helposti ja mineraalipigmentit tekevät ihosta kuulaan näköisen."

AQUA - vesi; liuotin
ALCOHOL - liuotin

ANTHYLLIS VULNERARIA EXTRACT - masmalouute; ihoa hoitava aine

CARROT EXTRACT - porkkanauute; pehmentävä, supistava aine

MACADAMIA TERNIFOLIA NUT OIL - makadamiapähkinän öljy; pehmentävä aine

AVOCADO OIL - avokadoöljy; pehmentävä aine

JOJOBA OIL - jojobaöljy; pehmentävä aine

GLYCERIN - glyseroli; kosteuttava aine

ALTHAEA OFFICINALIS EXTRACT - rohtosalkoruusun uute; pehmentävä aine

CETEARYL ALCOHOL - rasva-alkoholi; pehmentävä aine

WITCH HAZEL EXTRACT - taikapähkinäuute; supistava, rauhoittava aine

APRICOT KERNEL OIL - aprikoosiöljy; pehmentävä aine

SHEA BUTTER - sheavoi; pehmentävä aine

ROSE WAX - ruusuvaha; pehmentävä aine

BEESWAX - mehiläisvaha; pehmentävä aine, emulgaattori, kalvonmuodostaja

IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499) - rautaoksidit; kosmetiikan väriaineita
TITANIUM DIOXIDE (CI 77891) - titaanidioksidi; himmentävä aine, UV-säteilyä absorboiva aine
ULTRAMARINES (CI 77007) - lasuriitti; kosmetiikan väriaine

Inci on todella aivan erinäköinen kuin Estee Lauderin meikkivoiteen. Voiteessa on paljon pehmentäviä öljyjä ja ihoa hoitavia kasviuutteita. Ilman incin loppupään mineraaleja voisi ainesosaluettelon perusteella luulla kyseessä olevan tavallisen kosteusvoiteen. Huomaatte, että täällä on taas peittävinä ja väriä tuovina ainesosina ne samat titaanidioksidi, rautaoksidit ja ultramariinit kuin aiemmissakin meikkipohjissa.

Translucent Make-Up on todella kevyen ja kosteuttavan tuntuinen. Se peittää hyvin kevyesti ja lopputulos on luonnollinen, kuin kasvoilla ei meikkivoidetta olisikaan. Ei minkäänlaista kiristävää tai nahkeaa tunnetta, eikä voide kasaantunut päivän aikana viiruiksi. Hyvin miellyttävän tuntuinen, mutta saisi makuuni peittää hieman enemmän. Eikä tietenkään hakkaa mineraalipohjaa. ^_^

Millaista meikkipohjaa te käytätte?

Tunnisteet: ,

20 kommenttia:

Blogger Mea kirjoitti...

Mulla on vaan Avonin kolmea erilaista meikkivoidetta: tavallinen (siis se sellanen liquid tyylinen), mousse ja sitten mineraali. Tosin en osaa sanoa, onko se oikeasti niin mineraali kun väitetään, koska fiksuna heitin pakkauksen pois, ja siinä lukee ainesosat... Mutta itelläni käy niin, että kun laitan tota mineraalia, tuntuu että se ei peitä ollenkaan. Johtuukohan se sitten ihan vaan siitä, että laitan sitä jotenkin liian vähän? o.o

16. marraskuuta 2009 klo 10.01  
Blogger milipili kirjoitti...

Mulla on Meowin mineraalipohja ollut käytössä parisen vuotta. Sitä ennen kokeilin kokeilin kaikenlaisia eri inaraalisarjoja ja vaikka Lily Lolossa ei mitään vikaa ollutkaan, Meowin kissamaisuus miellytti enemmän.

Äitillä on Lolo käytössä ja muutaman epäsopivan samplen annoin työkaverille joka ihastuikin niihin heti.

16. marraskuuta 2009 klo 10.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Käytän bM-meikkipohjaa, peittää hyvin, mutta on luonnollinen ja pysyy hyvin. Ihokin tykkää verrattuna aiemmin käyttämääni paksuun kiinteään meikkivoiteeseen+puuteriin. Mutta mutta... se kiilto/kuulto. Rasvoittuvalla iholla pitäisi useamman kerran päivässä lisätä mineral veilia päälle. Oliskohan tuo Lily Lolo mattaisempi? Mitähän sävyä siitä kannattaisi kokeilla, jos nyt bM fairly light on käytössä?
/Peppi

16. marraskuuta 2009 klo 10.25  
Blogger Mai kirjoitti...

Kiitos tästä postauksesta, tosi hyvä ja informatiivinen! :)

Mä vannon myös mineraalimeikkipohjan nimeen. Ehdottomasti paras tähän mennessä kokeilemistani meikkivoiteista (niin mineraaleista kuin tavallisistakin) on Sassy Mineralsin pohja. Sävyvalikoima on hyvä ja looginen, pohja on peittävä mutta kuitenkin helposti levittyvä! Aivan mahtava pohja! Ennen käytin Everyday Mineralsia, mutta hermostuin siihen, ettei heiltä löytynyt minulle juuri sopivaa pohjan sävyä, ja piti tehdä aina omia sekoituksia. Meowtakin olen kokeillut ja pidin pohjasta muuten, mutta tilaamani samplet olivat liian vaaleita, pitää joskus kokeilla uudestaan. Lauressin ja Aliman pohjista on sampleja nyt matkalla mulle. Lily Lolokin kiinnostaisi, mutta heillä ei näytä olevan mulle sopivaa sävyä (tarpeeksi vaaleaa kelta-/vihertäväpohjaista) valikoimissaan

Erikoistilanteissa (joinain aamuina naama on vaan liian kuiva mineraaleille) käytän MACin Select SPF 15 -meikkivoidetta, peittää mukavasti ja pysyvyys on hyvä. Tykkään kuitenkin tosi paljon siitä tunteesta jonka mineraalipohja tekee, naama ei tunnu yhtään meikatulta tai siltä että siinä olisi jotain pahasti ylimääräistä päällä. Tuskin siis enää koskaan siirryn täysipäiväiseksi tavallisen meikkivoiteen käyttäjäksi :)

16. marraskuuta 2009 klo 11.03  
Blogger Sanni kirjoitti...

Meguli - en tosiaan osaa sanoa tuohon Avonin mineraalipohjaan mitään ilman inciä, mutta kyllä aidoissa mineraalipohjissakin on selkeitä eroja peittävyyden ja muiden ominaisuuksien suhteen. Esim. IsaDoran mineraalipohja, joka on markettipuolen mineraaleista ainoa 100% mineraalituote, on hyvin kevyesti peittävä ja aika kuivan tuntuinen. (Suomeksi sanottuna: en sijoittaisi siihen pohjaan.) Sitä ei voi edes verrata vaikkapa nyt BareMineralsin peittokykyyn. Olen vähän ihmetellyt mistä nuo mineraalien erot johtuvat, mutta en keksi muuta syytä kuin ainesosien pitoisuudet ja mittasuhteet toisiinsa nähden.

Peppi - mulle käy bM:ltä juurikin Fairly Light, ja Lololta mulla on käytössä talviaikaan sävy Blondie ja kesäaikaan In The Buff. Fairly Lightin sävy on suunnilleen näiden kahden välimaastosta. Sä voisit siis ehkä tilata näytteet noista kahdesta sävystä. Lolo on mattaisempi kuin bM, koska Lolossa ei ole käytetty vismuttia joka antaa bM-pohjalle ominaisen hohteen.

16. marraskuuta 2009 klo 12.59  
Blogger Nea kirjoitti...

Mineraalit, enkä muita käytä enää ikinä :D Suosikit mm. Sassy minerals, Alima, Meow ja Purely cosmetics. Hohtavammista taas Lauress elemental. Jos iho on kovin rasvainen, suosittelen kurkkaamaan Purelyn tuotteet: http://purelycosmetics.com/

16. marraskuuta 2009 klo 14.51  
Blogger Cvalda kirjoitti...

Olipa kiva postaus! Itse olen käyttänyt bM:n mineraalipohjaa kesäkuusta asti eikä "tavallisiin" meikkivoiteisiin ole enää paluuta. Ihoni kunto parani muutamassa viikossa silminnähden ja pidän myös kevyesti hohtavasta tuloksesta.

16. marraskuuta 2009 klo 15.24  
Blogger Anniina kirjoitti...

Mikähän olis hyvä tommonen jauhemainen mineraalimeikkipohja, vaatimuksina edullinen hinta ja kunnollinen peittävyys? Ja mielellään sellanen, ettei välttämättä tarvis erikseen käyttää mitään peitevärejä tai muita.

16. marraskuuta 2009 klo 19.29  
Blogger Sanni kirjoitti...

Anniina - Fashioned in Finland -blogista (linkki oikeassa sivupalkissa) saat parhaimmat vinkit mineraalimeikeistä, Nea tietää varmaan kaikista merkeistä jotain! ^_^ Itse olen kokeillut vain Loloa, bM:ää ja Meowia, ja niistä tykkään eniten Lolosta. Se on mun mielestä edullinen, yksi täysikokoinen purkki tulee maksamaan postikuluineen £13,50 eli noin 15 euroa. Vertaa sitä bareMineralsiin joka maksaa 49€ niin on jo aika halpa. Suomesta et hyvää mineraalipohjaa halvalla saa, bM:n lisäksi kosmetologien myymät Jane Iredale ja Youngblood on myös tuollla bM:n hinnoissa ellei kalliimpiakin. Jos siis haluat edullista, joudut tilaamaan ulkomailta. Paljon tykättyjä merkkejä Lily Lolon lisäksi ovat Alima, Everyday Minerals ja Meow vain muutamia mainitakseni.

Lolot ei taida olla peittävimmästä päästä, eli jos haluat vahvempaa peittoa kuin mitä esim. mun meikkikuvissa näkee niin kokeile vaikka Meowin Flawless Feline -koostumusta, sen pitäisi olla peittävä. (Meowilla on kolme eri koostumusta/peittävyyttä, Lololla vain yksi.)

http://www.meowcosmetics.com/Foundation.htm

16. marraskuuta 2009 klo 23.34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitä alaa muuten oikein opiskelet? :O

17. marraskuuta 2009 klo 0.18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minulla iho ei ole parantunut mineraalien myötä, ehkä jopa huonontunut, koska ne tuntuvat raapivan ihon pintaa & lisäksi vedän jauhetta nenääni vielä vuodenkin käytön jälkeen. Mikään ei myöskään oikein pysy rasvoittuvassa naamassani primerinkaan kanssa.

17. marraskuuta 2009 klo 0.48  
Blogger Sanni kirjoitti...

Anonyymi - suoritan paraikaa ihan vaan myynnin ammattitutkintoa. Suuntautumisena kosmetiikka, joten koulutukseen kuuluu jonkun verran kosmetiikka-alan täsmäopintoja ja tietysti työharjoittelu alan liikkeessä.

Anonyymi 2 - no höh. Mutta eiväthän mineraalitkaan kaikkien iholle käy. Kuulostaa muuten siltä että et ole vuodessakaan oppinut oikeaa annostelua ja/tai kopauta sivellintä tarpeeksi jämäkästi että saat ylimääräisen jauheen irti siveltimen pinnasta. Oletko kokeillut siveltimen kopautusta varsipuoli alaspäin, niin että jauhepartikkelit "imeytyvät" siveltimen sisään? Kun jauheen saa "vajoamaan" kabukin sisään, sivellin annostelee jauhetta itse kun pyörittelet sitä kasvoilla, eikä pöllyämistä tapahdu.

17. marraskuuta 2009 klo 6.48  
Blogger Nea kirjoitti...

Anonyymi: Mikä kabuki sinulla on käytössä? Kuulostaa nimittäin ihan luonnonkarvaiselta... Itselläni jopa MACin versio tuntuu todella raapivalta! Ihoni on todella herkkä. Kunnon synteettinen on huomattavasti pehmoisempi ja saattaa auttaa myös pölyämisongelmaan. En saa nykyään sotkettua vakka musta paita meikatessa onkin päällä :). Todella rasvaiselle iholle suosittelen kurkkaamaan Lauressin minimalist tai Purely cosmeticsin pohjat sekä purelyn primerit.

Ja jos iho reagoi niin toki mineraaleissa on aineita, jotka eivät kaikille sovi! Itselläni nämä ovat bismuth oxycloride sekä silica. Ensimmäisen sopimattomuus ei ole tavatonta, silica harvinaisempaa.

17. marraskuuta 2009 klo 7.05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos neuvoista. Hm mutta tarvitsen paljon peittoa ja pyörittely ärsyttää ihoa enemmän, joten enemmänkin vain sivelen jauheen ihon pintaan, kuten Aliman ohjeissa on. Kabukeja on synteettinen Bodyshopilta ja flat top EDM:ltä ja käytän myös Signature Mineralsin poskipunasivellintä, joka on noitakin pehmeämpi.

Purelyä en olekaan kokeillut, ehkä pitäisi se tsekata

17. marraskuuta 2009 klo 16.57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voisiko oikeasti mineraali toimia rasvaiselle iholle ? Olen TODELLA kokematon meikkaaja, mutta silti kiinnostunut aiheesta. En jaksa kouluunkaan meikata. Mielummin nukun 20 minuuttia myöhempään! :D Onko mineraalimeikki kalliimpaa kuin "normaali" ?

Ja jos asuisin jossain lähellä, niin voisin tulla siun meikattavaksi vaikka joka päivä. Olisi kauhian kivaa! :)

Ja todella mielenkiintoinen ja kivan näköinen blogi sulla. Tykkäilen!

17. marraskuuta 2009 klo 19.10  
Blogger Nea kirjoitti...

Inkivääri voisi ehkä kurkata Purelyn ainesosia? Mutta tässä EnKoren video Purelystä: http://www.youtube.com/watch?v=unhz9SGVpqs

Kannattaa kurkata erityisesti jos on rasvainen/paljon peittoa tarvitseva/arpinen iho.

Itse pidän kovasti kuivan ihon primeristä ja varmaan Pure Mineral pohjankin hankin :)

17. marraskuuta 2009 klo 19.44  
Blogger Sanni kirjoitti...

Viimeisin anonyymi - hihii, kiitos..! Tervetuloa vaan meikattavaksi..! :) Mineraalimeikki ei oikeastaan ole sen kalliimpaa kuin "tavallinenkaan" meikki, riippuen myyntikanavasta. Kuten ylempänä mainitsin, kosmetologien ja Kicksin myymät bareMinerals, Jane Iredale ja Youngblood ovat ihan selektiivisen kosmetiikan hinnoissa, ja markettipuolen edulliset mineraalit taas eivät ole 100-prosenttisia mineraalituotteita. Netistä tilaamalla mineraalimeikit ovat jopa halvempia kuin mitkään markettimeikit.

En keksi syytä miksi mineraalipohja _ei_ voisi toimia rasvaisella iholla, silloin vaan pitää varmasti laittaa päälle vielä kiinnittävää ja kiiltoa hillitsevää silkki- tai riisipuuteria (ja mitä niitä nyt vielä on...). Tuon Purelyn incissä on täsmälleen samat ainesosat kuin Lily Lolossa, sinkkioksidia vain vähemmän (viimeisenä incissä).

17. marraskuuta 2009 klo 23.44  
Blogger Herbina kirjoitti...

Käytän tällä hetkellä sekä Meown että MAD Mineralsin mineraalipohjia, olen sekoitellut niitä koska lomareissun jäljiltä Meow jäi mulle liian vaaleaksi. Levitän niitä Coastal Scentsin synteettisellä flat topilla joka on unelmanpehmeä, sillä on aina ilo sivellä kasvoja eikä pyörittelykään raavi.

BareMineralsia kokeilin kerran ja vaikka väri oli oikea ei se ollut mielestäni riittävän peittävää, joten en vakuuttunut siitä lainkaan.

Löysin mineraalit vasta tänä syksynä, sitä ennen olin vankkumaton nestemäisten meikkivoiteiden käyttäjä. Ihoni on talvisin pintakuiva, mutta ainakaan vielä kuiva sisäilma ei ole alkanut mineraalien kanssa kuivattamaan ihoa kunhan on vain kunnon kosteusvoide alla. Saa nähdä miten käy kun pakkaset tulee.

20. marraskuuta 2009 klo 11.08  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mukavasta blogista jonka löysin muutama viikko sitten sattumalta. Nyt oon minäkin jo jäänyt koukkuun ja kurkkaan muutaman kerran viikossa, mitä uutta näkyy. :)

Voisitko auttaa, ja vaikka ihan lyhyesti kommentoida miltä susta vaikuttaa seuraava mineral powder foundationa myytävä tuote: Talc, zea mays, zinc stearate, dimethicone, boron nitride, zeolite, methylparaben, sorbic acid, ethylene/methacrylate copolymer, probylparaben, tetrasodium edta, isopropyl titanium triisostearate, bht, mica, CI 77491, CI 77492, CI 77499.

Yritin päätellä noiden kirjoituksiesi sekä googlen perusteella tätä sisältöä, mutta asia ei aivan auennut. Ei ainakaan "puhdasta" mineraalipuuteria kai oo, mutta aika moni noista on mineraali, vai? Kiitos jos ehdit kommentoida. t. Apuli

7. joulukuuta 2009 klo 23.06  
Blogger Sanni kirjoitti...

Apuli - tuote vaikuttaa perinteiseltä synteettisen kosmetiikan tuotteelta, mineraaleja siinä on vain muutama hassu; zeolite, mica (kiille) sekä rautaoksidit (77491, 77492 ja 77499). Ykkösenä oleva talkkikin kuuluu itse asiassa mineraaleihin, mutta valtaosa mineraalikosmetiikkamerkeistä välttää talkin käyttöä.

Minään erityisen hyvänä tuotteena en tuota esimerkkiäsi pitäisi. Siitä puuttuu mm. mineraalimeikkipohjille ominainen titaanidioksidi jonka antaisi sille peittävyyttä ja luontaisen UV-suojan. Incistä löytyy myös silikonia ja muovia, jipii... että on siinä mineraalia kerrakseen. :)

7. joulukuuta 2009 klo 23.51  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu